Cauzele naşterii premature

2 jpg jpeg

Cele 9 luni de sarcină sunt minunate, deşi vin la pachet cu foarte multe schimbări, acestea au farmecul lor. Dacă naşterea apare înainte de săptămâna 37 este considerată ca fiind o naştere prematură, deşi copilul este perfect sănătos şi bine dezvoltat.

Medicii afirmă faptul că o naştere normală apare în jurul săptămânii 40-42, însă de cele mai multe ori acest fenomen este influenţat de stilul de viaţă al mamei, a istoricului medical şi a tipului de sarcină.

Simptomele naşterii premature

Pe parcursul sarcinii comunicarea dintre mamă şi făt este una absolut minunată, astfl că mămica poate să depisteze dacă ceva este în neregulă cu cel mic. Cu cât sarcina înaintează cu atât bebeluşul se aşează în poziţia favorabilă naşterii, aşa că vei resimţi presiuni în zona pelviană din ce în ce mai des şi te poţi confrunta chiar şi cu crampe în zona inferioară a abdomenului asemănătaore cu cele din perioada menstruaţiei.

În cazul în care sarcina a ajuns la punctul final şi naşterea prematură este pe cale să se producă vei observa cum contracţiile îşi vor face simţită prezenţa la aproape fiecare 10 minute.

Cel mai evident semn al naşterii este fără îndoială ruperea apei, ce poate fi adesea însoţită de dureri puternice în partea dorsală un pic mai jos de linia taliei.

Oricare semn din cele descrie mai sus trebuie să te pună într-o stare de alertă şi să te consulţi cu medicul tău.

Află cum se tratează corect Tricomonaza AICI

Viciile, pericolul naşterii premature

2 jpg jpeg

Ideal ar fi ca în cazul în care eşti fumătoare sau ai orice alt viciu să te abandonezi măcar cu un an înainte de a te gândi la conceperea unui copil.

Dacă stai foarte mult în picioare când eşti însărcinată, fumezi, consumi alcool, sau alte substanţe, atunci ai toate şansele să naşti înante de termen.

Sarcina multiplă, o cauză rară

Dacă eşti fericita viitoare mămică de geemni sau chiar tripleţi, atunci ai toate şansle să naşti înainte de termen, deoarece bebeluşii cresc şi nu mai au loc în burtică şi atunci vor grăbi procesul de venire în lumea ta.

Specialiştii afirmă că în cazul sarcinilor multiple, mai puţin de jumatate ajung la termen.

În plus şi Rh-ul joacă un rol extrem de important în cât de repede vine pe lume copilul tău, dacă părinţii au Rh-ul diferit atunci perioada de gestaţia va fi mult mai scurtă. Nici vârsta mamei nu este un indicator uşor de ocolit. Cu cât este o sarcină mai aproape de vârsta de 18 ani sau mai aprope de vârsta de 40 atunci riscurile unei naşteri premature sunt tot mai mari.

Cantitatea de lichid amniotic

În cazul în care lichidul amniotic creşte peste valoarea admisă te vei confrunta cu simptome precum oboseală crescută, imflamarea gleznelor şi o presiune foarte mare pe colul uterin, simptome ce duc la o naştere prematură.

Mai ales dacă şi forma uterului tău este necorespunzătoare, în momentul în care bebeluşul nu mai are loc să se dezvolte va surveni naşterea prematură.

Nici diversele infecţii sau afecţiuni ce pot apărea pe parcursul sarcinii nu sunt de neglijat, cea mai periculoasă fiind dezlipirea uterului, provocată de febră foarte mare sau anumite infecţii ale tractului urinar.