Cauzele na┼čterii premature

2 jpg jpeg

Cele 9 luni de sarcin─â sunt minunate, de┼či vin la pachet cu foarte multe schimb─âri, acestea au farmecul lor. Dac─â na┼čterea apare ├«nainte de s─âpt─âm├óna 37 este considerat─â ca fiind o na┼čtere prematur─â, de┼či copilul este perfect s─ân─âtos ┼či bine dezvoltat.

Medicii afirm─â faptul c─â o na┼čtere normal─â apare ├«n jurul s─âpt─âm├ónii 40-42, ├«ns─â de cele mai multe ori acest fenomen este influen┼úat de stilul de via┼ú─â al mamei, a istoricului medical ┼či a tipului de sarcin─â.

Simptomele na┼čterii premature

Pe parcursul sarcinii comunicarea dintre mam─â ┼či f─ât este una absolut minunat─â, astfl c─â m─âmica poate s─â depisteze dac─â ceva este ├«n neregul─â cu cel mic. Cu c├ót sarcina ├«nainteaz─â cu at├ót bebelu┼čul se a┼čeaz─â ├«n pozi┼úia favorabil─â na┼čterii, a┼ča c─â vei resim┼úi presiuni ├«n zona pelvian─â din ce ├«n ce mai des ┼či te po┼úi confrunta chiar ┼či cu crampe ├«n zona inferioar─â a abdomenului asem─ân─âtaore cu cele din perioada menstrua┼úiei.

├Än cazul ├«n care sarcina a ajuns la punctul final ┼či na┼čterea prematur─â este pe cale s─â se produc─â vei observa cum contrac┼úiile ├«┼či vor face sim┼úit─â prezen┼úa la aproape fiecare 10 minute.

Cel mai evident semn al na┼čterii este f─âr─â ├«ndoial─â ruperea apei, ce poate fi adesea ├«nso┼úit─â de dureri puternice ├«n partea dorsal─â un pic mai jos de linia taliei.

Oricare semn din cele descrie mai sus trebuie s─â te pun─â ├«ntr-o stare de alert─â ┼či s─â te consul┼úi cu medicul t─âu.

Afl─â cum se trateaz─â corect Tricomonaza AICI

Viciile, pericolul na┼čterii premature

2 jpg jpeg

Ideal ar fi ca ├«n cazul ├«n care e┼čti fum─âtoare sau ai orice alt viciu s─â te abandonezi m─âcar cu un an ├«nainte de a te g├óndi la conceperea unui copil.

Dac─â stai foarte mult ├«n picioare c├ónd e┼čti ├«ns─ârcinat─â, fumezi, consumi alcool, sau alte substan┼úe, atunci ai toate ┼čansele s─â na┼čti ├«nante de termen.

Sarcina multipl─â, o cauz─â rar─â

Dac─â e┼čti fericita viitoare m─âmic─â de geemni sau chiar triple┼úi, atunci ai toate ┼čansle s─â na┼čti ├«nainte de termen, deoarece bebelu┼čii cresc ┼či nu mai au loc ├«n burtic─â ┼či atunci vor gr─âbi procesul de venire ├«n lumea ta.

Speciali┼čtii afirm─â c─â ├«n cazul sarcinilor multiple, mai pu┼úin de jumatate ajung la termen.

├Än plus ┼či Rh-ul joac─â un rol extrem de important ├«n c├ót de repede vine pe lume copilul t─âu, dac─â p─ârin┼úii au Rh-ul diferit atunci perioada de gesta┼úia va fi mult mai scurt─â. Nici v├órsta mamei nu este un indicator u┼čor de ocolit. Cu c├ót este o sarcin─â mai aproape de v├órsta de 18 ani sau mai aprope de v├órsta de 40 atunci riscurile unei na┼čteri premature sunt tot mai mari.

Cantitatea de lichid amniotic

├Än cazul ├«n care lichidul amniotic cre┼čte peste valoarea admis─â te vei confrunta cu simptome precum oboseal─â crescut─â, imflamarea gleznelor ┼či o presiune foarte mare pe colul uterin, simptome ce duc la o na┼čtere prematur─â.

Mai ales dac─â ┼či forma uterului t─âu este necorespunz─âtoare, ├«n momentul ├«n care bebelu┼čul nu mai are loc s─â se dezvolte va surveni na┼čterea prematur─â.

Nici diversele infecţii sau afecţiuni ce pot apărea pe parcursul sarcinii nu sunt de neglijat, cea mai periculoasă fiind dezlipirea uterului, provocată de febră foarte mare sau anumite infecţii ale tractului urinar.