Beneficiile ananasului în sarcină

1 2 jpg jpeg

În ceea ce priveşte consumul de ananas în timpul sarcinii, există o mulţime de mituri care spun că fructul mâncat în această perioadă ar duce la naşterea prematură.

Aşadar, fructul de ananas conţine o substanţă numită bromelină, despre care se spune că poate înmuia (elasticiza) colul uterin şi, astfel, provoca o naştere prematură.

Totuşi, această informaţie este doar un mit, deoarece femeia ar trebui să consume între şapte şi zece fructe întregi de ananas, ceea ce i-ar produce diaree, în primul rând, şi elasticizarea colului uterin, în cele din urmă.

În plus, cea mai mare cantitate de bromelină este concentrată în coada fructului de ananas care, bineînţeles, nu se consumă.

Într-adevăr, consumul moderat de ananas în timpul sarcinii este benefic pentru mamă - nu mai mult de o cană de fruct pe zi - întrucât înlătură constipaţia, dar şi pentru cel mic, deoarece fructul este extrem de bogat în antioxidanţi şi Vitamina C.

În cele ce urmează, îţi vom prezenta pe larg beneficiile consumului de ananas în timpul sarcinii.

Beneficiile consumului de ananas în timpul sarcinii: o explozie de vitamine

Fructul de ananas este bogat în fibre, fitonutrienţi, pectine, polizaharide, potasiu, magneziu, fier, mangan, acid folic, vitaminan C, B5, B6, B1, antioxidanţi şi betacaroten.

De exemplu, două felii de ananas, nu mai groase de un deget, îţi aduc 150% din necesarul zilnic de vitamina C, protejând astfel sistemul imunitar.

Beneficiile consumului de ananas în timpul sarcinii: înlătura constipaţia

Ananasul este bogat în fibre, fiind util în eliminarea constipaţiei şi în menţinerea unei bune digestii.

Beneficiile consumului de ananas în timpul sarcinii: atenuează stările de greaţă

Datorită conţinutului de vitamina B6, câteva cubuleţe de ananas contribuie la atenuarea stărilor de greaţă resimţite de femeile însărcinate în special dimineaţa.

Beneficiile consumului de ananas în timpul sarcinii: sănătatea sistemului osos

Datorită conţinutului de mangan, consumul de ananas ajută la menţinerea şi întărirea sistemului osos.

Beneficiile consumului de ananas în timpul sarcinii: efect revigorant şi antidepresiv

Întrucât femeile însărcinate se confruntă cu schimbări bruşte de dispoziţie - excese de furie, stări incontrolabile de plâns sau frici inexplicabile - consumul de ananas este benefic, întrucât are efect antidepresiv.