Aşa vii de hac neplăcerilor sarcinii!

1 2 jpg jpeg

Fiecare femeie trece diferit peste sarcină. Unele ar dormi toată ziua, iar altele nu-şi găsesc somnul. Unele se simt excelent toată sarcina, iar altele au greţuri din prima până în ultima lună. Iată câteva soluţii care te vor ajuta să treci mai uşor peste aceste mici neplăceri.

Trimestrul 1 - stări de rău

Ceaiul cu mentă taie greaţa

În fiecare dimineaţă te trezeşti cu o stare de greaţă şi eşti sensibilă la cel mai mic miros. În corpul tău se produc multe schimbări hormonale şi din această cauză te simţi atât de rău. Un ceai de mentă cu ghimbir băut dimineaţa, după ce ai mâncat, îţi va reduce starea de greaţă şi te va înviora.

Ciocolată neagră, pentru somnolenţă

Schimbările hormonale sunt „vinovate” de starea ta de oboseală sau de somnolenţă. Tensiunea ta arterială este dată peste cap şi, pentru a o aduce la valori normale, mănâncă zilnic două pătrăţele de ciocolată neagră.

Trimestrul 2 - probleme digestive

Remedii contra constipaţiei

Pe măsură ce bebe creşte, uterul apasă pe intestinul gros, consumi mai puţine lichide şi faci mai puţină mişcare, de aceea poate apărea constipaţia. Fă zilnic jumătate de oră de gimnastică specială pentru gravide sau mergi pe jos. Important este să faci mişcare.

Migdalele, pansament pentru stomac

Înlături arsurile de la stomac mâncând zilnic 5-10 migdale. Uleiul pe care acestea îl conţin oferă protecţie mucoasei digestive.

Trimestrul 3 - te mişti greu

Pătrunjel, pentru retenţia de apă

În ultimul trimestru, organismul are o nevoie crescută de lichide pentru lichidul amniotic în care stă bebeluşul. Consumă zilnic o salată de pătrunjel şi vei elimina o parte din lichidul pe care-l reţii.

Băile şi iasomia aduc somnul

Cu o oră înainte de culcare, fă-ţi o baie caldă cu ulei de lavandă şi bea un ceai de iasomie. Pentru a calma durerile de spate, poţi ruga pe cineva să-ţi facă un masaj uşor.