Aşa îţi pregăteşti corpul de sarcină

1 2 jpg jpeg

Tratează-ţi afecţiunile Înainte de a rămâne însărcinată, esti bine să mergi la medicul ginecolog pentru a-ţi face o serie de analize. El va şti ce tratament trebuie să urmezi, dacă este nevoie, ca să fii o graviduţă frumoasă şi sănătoasă. Şi cu cât corpul tău va emana energie, cu atât bebeluşul tău se va dezvolta armonios.

Respectă orele de somn

Odihneşte-te cel puţin opt ore în timpul nopţii! Astfel eviţi stresul, care „răspunde“ de scăderea rezistenţei sistemului imunitar. Măcar cu trei luni înainte de a rămâne însărcinată este bine să adopţi un regim de viaţă sănătos. Vei avea nevoie de multă energie pentru a face faţă schimbărilor la care va fi supus corpul tău.

Atenţie la alimentaţie

Înainte de a rămâne însărcinată, schimbă-ţi atitudinea faţă de mâncare, mai ales dacă eşti gurmandă. Alimentaţia de tip fast-food şi preparatele cu multă grăsime nu trebuie să se mai regăsească în meniul tău. Alege legumele şi fructele, în special pe cele uscate, care sunt bogate în fier, magneziu, potasiu. Nu uita că ceea ce mănânci influenţează sănătatea fătului! Pe de altă parte, numărul kilogramelor în exces trebuie diminuat. Recomandarea vine din partea medicilor, care au descoperit recent că gravidele cu surplus de grăsime au şanse mari să aibă o sarcină dificilă şi, în plus, bebeluşul să fie mai sensibil.

Uită de tutun şi de alcool

Dacă nu poţi să renunţi la aceste vicii măcar cu o jumătate de an înainte de a te decide să rămâi gravidă, fă-o măcar în timpul sarcinii! Nu vrei ca bebeluşul tău să se nască prematur sau să aibă probleme de sănătate, cum ar fi complicaţii ale sistemului respirator. Alcoolul este la fel de dăunător pentru făt. Micuţul se poate naşte cu deficite mentale şi fizice.

Citeşte prospectul medicamentelor

Atât înainte, cât şi în timpul sarcinii trebuie să eviţi analgezicele! Durerile de cap pot fi şi din cauză că nu bei suficientă apă. Respectă cu stricteţe îndrumările medicului şi încearcă să nu iei altceva decât acid folic şi vitamine, acestea fiind prescrise în general viitoarelor mămici.

Dacă ştii că ai probleme cu dinţii, este bine să ţi-i tratezi din vreme. În timpul sarcinii uită de calmante şi antibiotice. Şi în cazul medicamentelor naturiste este bine să fii cu băgare de seamă. În orice caz, cel mai bine este să nu iei nicio pastilă fără acordul medicului, chiar dacă este vorba despre vitamine.