Află câte zile mai ai până naşti

1 2 jpg jpeg

Inovaţia a atins şi domeniul medical, mai precis subiectul pe cât de frumos pe atât de delicat cum este naşterea. Este vorba despre testul care îţi poate dezvălui cu o precizie foarte mare timpul rămas până la naştere.

Ideea inventării acestui test a pornit de la studiile care au arătat că mai puţin de 1 din 10 gravide diagnosticate clinic cu simptome de naştere prematură nasc într-un interval de 7 zile de la prezentarea la doctor.

Cu ajutorul unei tehlonogii de ultimă generaţie, testul PartoSure detectează cu claritate prezenţa proteinei PAMG-1, determinând timpul rămas până la naştere pentru gravidele cu o sarcină de 20 de săptămâni.

„Graţie inovaţiilor medicale, gravidele din România pot beneficia în prezent de un test care poate elimina atât insecuritatea naşterii, cât şi riscurile la care este predispus un bebeluş prematur. PartoSure este un test non invaziv, care nu necesită examen cu valve şi poate fi utilizat atât de medicul specialist, cât şi de pacientă, în intimitatea casei sale. Citirea testului se face în câteva minute, având o acurateţe de ~99%, fapt demonstrat de studiile clinice“, precizează Dr. Ruxandra Dumitrescu (foto), medic primar obstetrică-ginecologie, la clinica Fertilia.

2 jpg jpeg

Acest test este special creat pentru femeile gravide cu perioada sarcinii cuprinsă între 20 şi 37 de săptămâni, care prezintă simptome sau semne, indicaţii sugestive de travaliu înainte de termen şi care au membranele intacte.

„Aş folosi testul, pentru că am mare încredere în doamna doctor Ruxandra Dumitrescu, şi atâta timp cât apar măsuri noi, care pot să îmi dea mai multe informaţii despre sarcină şi despre făt, sunt dispusă să le încerc, mai ales că nu sunt deloc invazive. Dacă ar fi fost un test invaziv, cu siguranţă aş fi cercetat mult mai atentă. Nu înseamnă că renunţ la ecografiile standard de sarcină, dar este o măsură în plus şi este binevenită“, spune actriţa şi prezentatoare TV Dana Rogoz. Preţul unui test este de 260 lei şi poate fi comandat de pe www.testdenastere.ro