5 paşi simpli să te bucuri de sex după ce ai născut

1 2 jpg jpeg

Multe mămici, după ce au dat naştere unui copilaş, sunt îngrijorate şi nu se simt pregătite să aibă din nou contact intim cu partenerul. Ele sunt nemulţumite de aspectul lor fizic şi unele stau prost la capitolul stimă de sine. De asemenea, se gândesc ca e posibil să le doară în timpul actului sexual, iar câteodată nu au dispoziţia necesară sau dorinţă pentru a face amor, libidoul fiind la cote joase.

Bărbatul trebuie să înţeleagă că femeia după ce a născut poate trece printr-o etapă în care are nevoie să se adapteze noii vieţi. Unele femei pot trece printr-o perioadă numită depresie postnatală. Partenerul trebuie să-şi susţină soţia şi să îi dea timpul necesar să se refacă fizic şi emoţional după naştere.

Sfat! Nu forţaţi lucrurile, ci lăsaţi să vină totul natural! Nu e obligatoriu să aveţi contact sexual în fiecare zi. Aşadar mai bine petreceţi timp de calitate şi nu vă concentraţi pe cantitate.

Odihneşte-te

După ce ai purtat în pântece 9 luni un bebeluş, această experienţă probabil că te-a epuizat. De aceea, ai nevoie de o perioadă în care să dormi şi să te refaci. Pentru că s-a acumulat multă oboseală, s-ar putea să nu mai ai chef să faci dragoste cu partenerul. Îţi trebuie o anumită stare de spirit pentru a da frâu pasiunii, iar uneori, pur şi simplu nu ai dispoziţia necesară pentru acest lucru. Relaxează-te, meditează, roagă-te, fă exerciţii fizice uşoare. Uită-te la comedii, fă o baie şi goleşte-ţi mintea de stres.

Ai răbdare cu tine

După ce naşti, nivelul de hormoni scade iar corpul are nevoie de aproape un an să-şi recapete echilibrul hormonal, notează babymed.com. Acest lucru poate provoca o serie de stări cum ar fi schimbările bruşte de dispoziţie. De asemenea, multe dintre lăuze se pot confrunta şi cu uscăciunea vaginală, mai ales dacă şi alăptează. De aceea, este recomandat în aceste cazuri să se folosească lubrifiantul.

Exprimă-ţi afecţiunea

Pentru a-i arăta partenerului că îl iubeşti, nu e tot timpul necesar să aveţi o apropiere intimă de natură sexuală. Îi poţi face un masaj de relaxare sau puteţi face un duş împreună. Îl poţi săruta, îl poţi îmbrăţişa şi îi poţi spune cât de mult înseamnă pentru tine şi cât apreciezi că are răbdare cu tine.

Fă exerciţii Kegel

Ginecologul Arnold Kegel (1894 - 1981) a inventat aceste exerciţii şi le-a dat numele său. În timp ce stai la televizor sau în pat, ori pe scaun, fă exerciţiile Kegel pentru a-ţi întări muşchii pelvieni. Atât tu cât şi partenerul vă veţi bucura de rezultatul lor.

Cum procedezi: Când mergi la toaletă, opreşte fluxul de urină pentru câteva secunde. „Strânge" uşor de câteva ori, contractând muşchii vaginului şi rectului. Acest exerciţiu îl vei face doar pentru a localiza muşchii pelvieni. Nu se recomandă să îl mai repeţi când ai vezica plină, pentru că, în timp, se vor slăbi muşchii respectivi.

Discută cu partenerul

Spune-i iubitului ce temeri ai legate de sex şi încercaţi să rezolvaţi totul cu răbdare şi calm. Dacă ai nevoie de mai multe mângâieri, sărutări, cuvinte de dragoste, spune-i! Dacă simţi durere puternică în timpul actului sexual, mai bine vă opriţi. Nu uita că o perioadă mai lungă de timp va trebui, din cauza uscăciunii vaginale, să foloseşti lubrifiantul. Dacă nu plănuiţi să faceţi încă un bebe în perioada imediat următoare, nu ar strica o vizită la medicul ginecolg pentru o prescripţie de anticoncepţionale sau de altă metodă contraceptivă.