10 lucruri de făcut înainte de a rămâne însărcinată

1 2 jpg jpeg

Consultaţi-vă medicul

Vizitaţi medicul de familie din timp dacă vă doriţi să rămâneţi gravidă. Cel mai bine este să mergeţi la un consult fizic pentru tine şi pentru partenerul tău. La fel de indicat este să rezolvaţi eventualele probleme din timp. e. Vizitaţi ginecologul

Ca şi medicul de familie, ginecologul vă poate ajuta pentru a şti dacă sunteţi în regulă pentru a avea un copil şi vă va îndruma cu îngrijirile necesare pe care trebuie să le urmaţi.

Este foarte important ca femeile să primească suficient acid folic înainte şi în timpul sarcinii, în acest fel se exclude riscul de a da naştere unui copil cu probleme grave la nivelul creierului sau la măduva spinării.

Renunţaţi la mâncarea fast food deoarece aceasta nu oferă aportul de substanţe nutritive necesar. Ar trebui să vă concentraţi pe consumul de alimente cu care conţin cantităţi mai mari de calciu, de proteine şi de fier.

Ştim că e greu să staţi departe de stresul de zi cu zi, dar încercaţi să-l evitaţi. Un mediu nesănătos vă poate afecta dacă vreţi să aveţi un copil, aşa că încercaţi să vă relaxaţi cât mai mult posibil.

Află mai multe sfaturi pe bewoman.ro