Sfaturi pentru mămici: cum să scăpaţi de stres

1 2 jpg jpeg

Meditaţia, utilă

Pentru a scăpa de stres, meditaţiaeste o bună soluţie, chiar şi dacă o practici câteva minute pe zi. Trezeşte-te un pic mai devreme dimineaţa şi începe-ţi ziua prin meditaţie. Fii tot timpul pozitivă şi nu te lăsa pradă gândurilor negre.

Foloseşte-te de umor Râsul este metodă bună de a scăpa de stres şi pentru a transforma o situaţie neplăcută într-una mai puţin tensionată. Râsul te ajută să treci mai uşor peste poznele copilului, pe care nu trebuie să le iei tot timpul în serios. Râsul te ajută şi în cazul în care copilul este supărat şi plânge: fă-o pe clovnul, joacă-te cu el, imită un animăluţ. În câteva minute, veţi râde amândoi.

Învaţă să fii calmă

Părinţii sunt exemple pentru copii. la acest lucru trebuie să te gândeşti de fiecare dată când îţi vine să ţipi. Astfel, este important să înveţi să îţi controlezi furia. În cazul în care copilul tău are are un acces de furie, spune-i să se calmeze, abia după aceea să vorbeşti cu el.

De asemenea, nu te certa niciodată cu partenerul de viaţă în faţa copilului.

Ia-ţi timp pentru tine

Oricât de ocupată ai fi, este important să îţi găseşti puţin timp pentru tine. Măcar o oră pe zi, în care să citeşti câteva rânduri dintr-o carte sau să îţi urmăreşti emisiunea preferată la televizor. Aceste câteva clipe de răgaz îţi vor fi de mare ajutor, căci te ajută să îţi umpli bateriile şi să o iei de la capăt.

Un weekend în doi

Îndrăzneşte să planifici un weekend în care să pleci undeva doar tu cu soţul tău, iar copilul să rămână la părinţi. Este un moment perfect ca să vă regăsiţi, să profitaţi de timpul petrecut împreună.