Rubeola se trateaz─â ┼či cu remedii naturale?

1 2 jpg jpeg

Rubeola este o boal─â infecto-contagioas─â ce poate duce la complica┼úii multiple. Afecteaz─â cel mai des copiii ├«ntre 5 ┼či 9 ani. Majoritatea copiilor sunt vaccina┼úi ├«mpotriva rubeolei, dar orice

cu acest virus trebuie ţinut departe de femeile însărcinate din cauza riscului la care îl expune pe fătul nenăscut.

├Än primele luni de sarcin─â, rubeola poate duce la moartea f─âtului sau la na┼čtere prematur─â cu defecte congenitale. Micu┼úul poate avea la na┼čtere greutate mic─â, ficatul ┼či splina m─ârite, leziuni osoase, cutia cranian─â mic─â, boli ale inimii iar pe viitor copilul poate dezvolta surditate, retard mental, tulbur─âri ale tiroidei sau autism.

O persoan─â bolnav─â este contagios─â cu 7-10 zile ├«nainte de apari┼úia erup┼úiei ┼či ├«nc─â 7 zile de la dispari┼úia ei.

Virusul se transmite cel mai frecvent respirator, dar poate fi transmis─â ┼či transplacentar de la mama bolnav─â la f─ât. Persoanele afectate de rubeol─â trebuie s─â stea acas─â ├«n perioada contagioas─â.

Dacă suferi de această infecţie virală este indicat să bei multe lichide, iar ceaiurile pe bază de plante sunt de mare ajutor. Acestea pot fi îndulcite sau aromate cu miere, cu lămâie, lemn dulce sau puţină esenţă de mentă.

Florile de soc, g─âlbenelele ┼či mu┼če┼úelul sunt un amestec indicat ├«n caz de rubeol─â. Infuzia se face din 2 linguri┼úe plante la o can─â cu ap─â clocotit─â. Ceaiul de salvie, chimen sau turi┼ú─â-mare ajut─â la ameliorarea durerilor ├«n g├ót sau a glandelor inflamate.

Mu┼če┼úelul ┼či lev─ân┼úica pot atenua irita┼úia provocat─â de erup┼úiile pe piele. Arborele de ceai ┼či eucaliptul, ar┼či sau ├«n vaporizator, contribuie la ├«mpiedicarea r─âsp├óndirii virusului. Mu┼če┼úelul poate ameliora o erup┼úie iritant─â sau poate fi ad─âugat ├«n apa cald─â de baie.

Cea mai eficient─â metod─â de protec┼úie este vaccninarea. Datorit─â riscului de dezvoltare a rubeolei congenitale vaccinarea este recomandata fetelor la pubertate (10-14 ani), gravidelor dup─â na┼čtere, femeilor ├«n perioada fertil─â.

Dac─â e┼čti ├«ns─ârcinat─â, ai intrat ├«n contact cu rubeola sau nu e┼čti sigur─â de starea sistemului imunitar, consult─â medicul.