Rubeola se tratează şi cu remedii naturale?

1 2 jpg jpeg

Rubeola este o boală infecto-contagioasă ce poate duce la complicaţii multiple. Afectează cel mai des copiii între 5 şi 9 ani. Majoritatea copiilor sunt vaccinaţi împotriva rubeolei, dar orice

cu acest virus trebuie ţinut departe de femeile însărcinate din cauza riscului la care îl expune pe fătul nenăscut.

În primele luni de sarcină, rubeola poate duce la moartea fătului sau la naştere prematură cu defecte congenitale. Micuţul poate avea la naştere greutate mică, ficatul şi splina mărite, leziuni osoase, cutia craniană mică, boli ale inimii iar pe viitor copilul poate dezvolta surditate, retard mental, tulburări ale tiroidei sau autism.

O persoană bolnavă este contagiosă cu 7-10 zile înainte de apariţia erupţiei şi încă 7 zile de la dispariţia ei.

Virusul se transmite cel mai frecvent respirator, dar poate fi transmisă şi transplacentar de la mama bolnavă la făt. Persoanele afectate de rubeolă trebuie să stea acasă în perioada contagioasă.

Dacă suferi de această infecţie virală este indicat să bei multe lichide, iar ceaiurile pe bază de plante sunt de mare ajutor. Acestea pot fi îndulcite sau aromate cu miere, cu lămâie, lemn dulce sau puţină esenţă de mentă.

Florile de soc, gălbenelele şi muşeţelul sunt un amestec indicat în caz de rubeolă. Infuzia se face din 2 linguriţe plante la o cană cu apă clocotită. Ceaiul de salvie, chimen sau turiţă-mare ajută la ameliorarea durerilor în gât sau a glandelor inflamate.

Muşeţelul şi levănţica pot atenua iritaţia provocată de erupţiile pe piele. Arborele de ceai şi eucaliptul, arşi sau în vaporizator, contribuie la împiedicarea răspândirii virusului. Muşeţelul poate ameliora o erupţie iritantă sau poate fi adăugat în apa caldă de baie.

Cea mai eficientă metodă de protecţie este vaccninarea. Datorită riscului de dezvoltare a rubeolei congenitale vaccinarea este recomandata fetelor la pubertate (10-14 ani), gravidelor după naştere, femeilor în perioada fertilă.

Dacă eşti însărcinată, ai intrat în contact cu rubeola sau nu eşti sigură de starea sistemului imunitar, consultă medicul.