Operaţia de polipi la copii

1 2 jpg jpeg

De aici apar o sumedenie de simptome neplăcute atât pentru copil, cât şi pentru părinte. Dacă observaţi următoarele aspecte la copilul vostru este bine să mergeţi la un consult ORL de specialitate cu el: respiraţie dificilă, sforăie în somn, se trezeşte noaptea de mai multe ori, are secreţii nazale foarte des, face des otită, vorbeşte mai mult pe nas sau stă cu gura deschisă mult timp.

Pregătirea copilului pentru operaţia de polipi

La spital, copilului i se ia sânge pentru analize şi după i se dă un sirop, care este, de fapt, anestezicul. Se mai practică şi anestezia cu un gaz special, depinde de spital. Apoi, copilul este băgat în sala de operaţii, unde i se practică rezecţia polipilor.

Operaţia de polipi propriu-zisă şi preţ

Operaţia de polipi este una din alternative la tratamentul pentru înlăturarea polipilor. Trebuie să ştiţi că operaţia nu este recomandată decât copiilor peste 3 ani, cu excepţii foarte rare. Este o intervenţie relativ uşoară, ca durată de timp între 45 de minute şi 1 oră jumătate. Copilul este anesteziat, deci nu o să simtă nicio durere. De obicei, pe teren alergic este posibil ca vegetaţiile să reapară, de aceea unii dintre doctori recomandă după operaţie inserţia de aeratoare transtimpanale, care au rolul de a împiedica refacerea polipilor. Acestea sunt recomandate, în special, în cazuri extreme, când nasul se deformează din cauza polipilor, sau atunci când bolile asociate cu polipii sunt foarte dese şi grave. Deşi este o intervenţie gratuită la copil, totuşi, mulţi părinţi se simt datori să recompenseze eforturile medicilor de a efectua cât mai bine operaţia, dar şi de a avea grijă de copil, atât pe parcursul operaţiei, cât şi după. Anestezia şi operaţia nu sunt complicate, iar doctorii consideră că aceste operaţii sunt uşoare, de aceea este bine să nu vă aruncaţi la nişte sume prea mari pentru a onora efortul medicilor. O sumă între 250 şi 500 lei pentru doctorul care operează, în funcţie de gravitate şi complexitate, este cea mai des întâlnită la părinţii care şi-au operat copiii de polipi. Iar pentru medicul anestezist o sumă între 100 şi 200 lei. Dacă optaţi pentru o clinică privată este bine să ştiţi că preţurile pentru astfel de intervenţii încep de la 1000 lei.

Dacă micuţul dumneavoastră a avut parte de o operaţie de polipi, vă rugăm să ne spuneţi cum a fost, la rubrica de comentarii.