Metode prin care poţi să alungi neliniştile copilului tău

1 2 jpg jpeg

Stresul este resimţit de fiecare om în parte indiferent de vârstă, categorie socială, sex sau religie. Dacă ţie îţi este greu adesea să gestionezi o anumită situaţie sau schimbare din viaţa ta, gândeşte-te cât de greu îi este unui copil să facă faţa la toate transformările prin care trece.

Încurajează-l să-şi înfrunte temerile

Atunci când îţi este teamă de ceva, ai tendinţa de a-l evita. Exact aşa face şi copilul tău, pentru că este un act instinctiv predominant la cei mici. Tu ştii că evitarea situaţiilor care pot genera anxietatea nu este tocmai soluţia ideală. Tocmai din acest motiv trebuie să-ţi ajuţi copilul să-şi înfrângă temerile. Chiar dacă ţie ţi se par nesemnificante, pentru el sunt covârşitoare. Ascultă-l cu atenţie şi îndrumă-l pas cu pas pentru a înţelege că stările de anxietate nu pot fi doar controlate, ci şi reduse odată cu trecerea timpului.

Citeşte şi: Cum să suplinesc pierderea tatălui

Învaţă-l să accepte imperfecţiunea

Evită să faci comparaţii între copilul tău şi un altul. Fiecare este unic în felul său, iar pentru micuţul tău este vital să ştie că eşti alături de el indiferent de situaţie. Ajută-l să se simtă important în ochii tăi, să vadă că îl asculţi că îi acorzi atenţia cuvenită.

Nu avea aşteptări prea mari de la el! Nici tu nu ai excelat la şcoală sau la activităţile extraşcolare din prima. Lucrurile se învaţă pas cu pas şi împreună cu răbdare şi dăruinţă.

Scoate-i în evidenţă calităţile

Primii ani de viaţă sunt extrem de importanţi în formarea copilului tău ca om. Învaţă-l să vadă mereu partea plină a paharului, să se axeze pe lucrurile bune şi să aibă suficientă răbdare pentru a ajunge la destinaţie. Tu ştii cel mai bine cât de greu poate fi uneori în viaţă. Permite-i să se bucure cât mai mult posibil de lucrurile simple şi ajută-l să îşi fructifice talentele.

Uite care sunt avantajele unui copil timid

Tu eşti exemplul lui

Înainte de orice, opreşte-te şi uită-te la el măcar un minut şi aminteşte-ţi care este rolul tău în viaţa lui. Nu poţi să îi atragi atenţia pentru nişte greşeli pe care poate şi tu le faci constant.

De multe ori, copiii urmează exemplele pe care le văd în casă. Fetele găsesc în tată caracteristicile viitorului soţ sau defectele de care să fugă, aşa cum băieţii vor căuta o femeie care să se asemene oarecum cu prima femeie din viaţa lor şi anume mama.

Relaxarea de seară

La sfârşitul zilei, adoptă un ritual doar al vostru prin care să vă încărcaţi cu energie pozitivă. Acordaţi-vă timp suficient să comunicaţi, să vă împărtăşiţi secrete, să visaţi împreună. În felul acesta, puteţi să vă bucuraţi de un somn odihnitor.