Idei pentru un mic dejun pe gustul copiilor

1 2 jpg jpeg

Cu ouă

Ouăle umplute sunt o variantă de mic dejun pe placul copiilor. Fierbe ouăle tari, taie-le apoi pe jumătate şi separă gălbenuşurile de albuşuri. Căleşte o ceapă mică, mărunţită cu un ardei gras tăiat cubuleţe. După ce dai vasul de foc, adaugă 3-4 roşii cherry date pe răzătoare, gălbenuşurile şi, dacă doreşti pateu de ficat. Amestecă totul până obţii o pastă cu care umpli albuşurile.

O altă idee de mic dejun proteic este să prăjeşti câteva felii de pâine şi să le acoperi cu brânză de vaci şi cu felii de ou fiert.

Feliile de pâine le poţi unge şi cu piure de avocado. Apoi, pe fiecare felie, pune câte un ou prăji. La final, presară sare şi piper.

Avocado cu brânză de vaci

Dacă s-a plictisit de brânza de vaci pe pâine prăjită, adaugă avocado! Ai nevoie de un avocado bine copt, zdrobit cu furculiţa sau tăiat cubuleţe la o cutie de brânză de vaci pe care ai amestecat-o cu o linguriţă de seminţe la alegere. Brânza de vaci îi aduce un plus de 17 g de proteine, iar 100 g avocado 4 g proteine.

Citeşte şi: Cina sănătoasă pentru copii

Cu fructe

O băutură delicioasă care-i dă energie şi va fi placul copilului este shake-ul cu banană. O dată la câteva săptămâni îţi poţi oferi această băutură la micul dejun. Cu ajutorul unui blender, amestecă o banană cu o cană cu lapte şi, dacă doreşti, cu 2 linguriţe de unt de arahide. Reţine că o lingură de unt de arahide are 4 g de proteine care îi dau energie şi o capacitate mai mare de concentrare, dar trebuie consumat cu măsură.

Te-ar mai putea interesa: Cele mai rele mezeluri pentru copii

Miere cu iaurt

Clasicul amestec de iaurt cu cereale şi miere este pe placul oricui, deci cu siguranţă copiii îl vor agrea. Combină 1-2 iaurturi simple, la 140 de grame, cu o lingură de miere şi o mână de ovăz sau oricare alt tip de cereale integrale. În loc de cereale ai putea pune o mână de fructe de pădure, miezul unei nuci, o lingură de seminţe de chia sau de mix de seminţe crude (floarea-soarelui, dovleac, in, susan).