Cum să-l ajuţi la teme pe copil

1 2 jpg jpeg

Nu i le face tu

Din dorinţa prea mare de a-şi ajuta copiii, unii părinţi le fac ei tema. E total greşit, căci nu-l va ajuta pe copii să evolueze. Aceştia nu vor învăţa să devină responsabili, ci dimpotrivă, vor fi lipsiţi de încredere. Totodată, ştiind că face mama şi tata temele, nu-şi va mai da la fel de mult silinţa.

Nu-l sufoca

Când se apucă de teme, nu-ţi lua repede un scaun, ca să te aşezi lângă el. Când copilul simte că-i sufli în spate, se poate simţi inconfortabil. Lasă-l să se descurce singur. După ce-şi termină temele, pune-i întrebări, ca să te asiguri că nu are nelămuriri.

Citeşte şi:

- Cum poate influenţa televizorul greutatea copilului

- Cum întăreşti imunitatea copilului

- Copilul meu nu mă mai ascultă. Ce e de făcut?

Stabiliţi reguli

Ar trebui ca părinţii să stabilească, de comun acord cu odraslele, anumite ore între care să-şi facă lecţiile pentru acasă. Asigură-te că are timp de odihnă, după ce a venit de la şcoală, iar când vine ora stabilită pentru începerea exerciţiilor, trebuie să fii ferm şi să nu-l laşi să amâne rezolvarea temelor.

Nu adopta un ton impunător

Un alt sfat de care să ţii cont este ca după ce îi verifici temele şi te-ai asigurat că sunt corecte, să-i arăţi că eşti mândră de el. O astfel de laudă este ca o motivare, să continue în acelaşi ritm şi să se ridice la nivelul aşteptărilor tale.

Iar dacă vezi că a greşit, nu aborda un comportament dur, nu ridica tonul şi nu-i spune că nu a învăţat nimic sau că face mereu aceleaşi greşeli. Indicat este să-l faci să-şi dea singur seama de greşeală, punându-l să recitească propoziţia greşită sau să reia rezolvarea unei probleme.