Cum să-i ţii în frâu pofta de dulciuri?

1 2 jpg jpeg

Potrivit unui dietetician pediatric de la Academia de Nutriţie din Texas, SUA, un iepure de ciocolată mai mare poate să conţină şi circa 100 g de zahăr. Un copil cu vârsta sub 2 ani nu ar trebui să consume zahăr deloc. Cel puţin aşa susţine Asociaţia americană a inimii care susţine şi că, între 2 şi 18 ani, limita consumului de zahăr ar fi bine să fie de 25 g.

Reţine!

Dintre dulciurile care îi atrag pe cei mici în preajma sărbătorilor, jeleurile conţin mult zahăr. Un sfert de porţie de jeleuri are 27 g de zahăr, iar un ou cu unt de arahide are 8 g de zahăr.

Împarte dulciurile primite în porţii

Nu-l lăsa pe cel mic să facă exces de dulciuri! Dacă primeşte mai multe, explică-i că poate mânca după masă câteva, pe care le alege el, şi să păstreze restul şi pentru zilele următoare. Îl poţi pregăti din timp pentru asta, spunându-i că nu este bine să mănânce toate dulciurile pe care le primeşte dintr-odată sau în aceeaşi zi.

Riscurile abuzului de zahăr sunt demne de luat în seamă. Pe lângă apariţia cariilor dentare, zahărul în cantitate mare îi scade imunitatea, îi poate provoca boli cardiovasculare sau diabet zaharat de tip 2.

2 jpg jpeg

Atenţie!

Copiii cărora nu li se permit dulciurile pot face excese atunci când au ocazia să le mănânce şi când nu-i mai au pe părinţi în preajmă.

Fii un exemplu!

Părinţii sunt cele mai bune modele pentru copii, deci ai grijă ce şi cât mănânci. Dacă îşi surprind unul dintre părinţi mâncând ciocolată pe ascuns, nu va mai putea să respecte regulile pe care le impune acesta.