Cum să faci o îngheţată sănătoasă pentru copilul tău

1 2 jpg jpeg

Nu există om care să nu poftească la o cupă de îngheţată măcar o dată în an. Mai ales în perioada imediat următoare va fi un desert la mare căutare.

Dacă te fereşti de e-urile din comerţ şi vrei să fii sigur că savurezi un deliciu sănătos şi bun atunci varianta indicată este să prepari o îngheţată chiar în bucătăria ta. Nu este deloc greu, iar rezultatul este unul delicios.

Beneficiile consumului de îngheţată făcută în casă

Am putea descrie această plăcere nevinovată ca un amestec delicios de lapte integral sau smântână (pentru frişcă), îndulcitori pe bază de fructoză şi arome cum sunt vanilie, ciocolata, fructe de pădure. În momentul în care compoziţia îngheaţă, se dezvoltă o consistenţă bogată, cremoasă.

Este o sursă de energie

Cea din comerţ are un conţinut nutriţional care variază de la un producător la altul. Dacă alegi să o prepari acasă în felul acesta vei avea controlul asupra ingredientelor. Datorită laptelui care îl conţine este bogată în calciu şi fosfor, contribuind astfel şi la menţinerea sănătăţii osoase. Dacă adaugi şi fructe te vei bucura şi de vitaminele pe care acestea le conţin precum vitamina A, C, D, E, cât şi vitamina K care este un important factor anticoagulant.

Află cum te poate scăpa de depresie îngheţata AICI

Stimulează creierul

O porţie de îngheţată stimulează trombotonina care este un hormon al fericii, ce ajută la reducerea nievlului de stres din organism. Laptele îi aduce şi un aport de L-triptofan, considerat a fi un calmant natural care ajută sistemul nervos să se relaxeze şi previne astfel şi insomnia.

Oferă un strop de fericire

Studiile făcute pe seama consumului de îngheţată au arătat faptul că în timpul consumului zona denumită cortex orbitofrontal care este un centru al plăcerii din creier este stimulat intens. Un dulce care aduce beneficii întregului organism atât timp cât este consumată cu moderaţie, în caz contrar poate facilita acumularea de kilograme.

Cum se prepară o îngheţată sănătoasă la tine acasă?

Încearcă să procuri lapte de cea mai bună calitate, smântână pentru frişcă sau dacă ai smântână naturală e şi mai bine. Alege fructele preferate ale tale şi ale copilului tău, spală-le şi apucă-te de treabă.

Ai nevoie pentru două porţii de îngheţată de următoarele ingrediente:

- 300 ml lapte

- 50 ml smântână

- 150 g de fructe (pot fi fructe proaspete de sezon sau cele pe care le ai în congelator)

Pune într-un blender ingredientele şi amestecă-le până obţii o spumă. Sau poţi să alegi varianta în care amesteci doar laptele cu fructele, iar smântâna o baţi separat cu două linguri de zahăr brun. Apoi amesteci cele două compoziţii. Le pui în formele de îngheţată sau în pahare şi le bagi la congelator. În momentul în care vrei să le serveşti poţi să le ornezi cu fructe sau cu seminţe.