Cum întăreşti imunitatea copilului

1 2 jpg jpeg

Atunci când vine vorba de alimentaţie, copiii fac de obicei cele mai nesănătoase alegeri. Probabil, nu este nimic nou faptul că şi micuţul tău are tendinţa de a sări peste micul dejun şi de a respinge legumele şi fructele. În schimb, el consumă cu plăcere alimente de tip fast-food, snack-uri, dulciuri şi sucuri cabogazoase cu adaos de zahăr.

Ei bine, o dietă echilibrată este esenţială pentru creşterea şi dezvoltarea optimă a copiilor şi, implicit, pentru stimularea sistemului lor imunitar. De aceea, este important să stabileşti un progam de masă şi să dezvolţi gustul celor mici pentru alimentele sănătoase.

Totuşi, ia în considerare faptul că alimentele trebuie să atragă simţurile unui copil, iar pentru a face acest lucru o soluţie este să îi oferi legume şi fructe în culori şi forme diferite.

Aşadar, include crudităţi în dieta zilnică a celui mic, alături de lactate, inclusiv iaurt, carne slabă de pui sau de peşte, ouă şi cereale integrale. Evită să-i dai să mănânce conserve, mezeluri, dulciuri în exces şi alimente prăjite, şi înlocuieşte sucurile din comerţ cu ceaiuri.

Antibiotice, doar atunci când este neapărat nevoie

Nu este o soluţie să dai antibiotic copilului la primul semn de îmbolnăvire. Administrate incorect, aceste medicamente distrug flora stomacală şi slăbesc imunitatea organismului. Aşadar, un astfel de tratament trebuie urmat numai la recomandarea medicului, respectând cu stricteţe perioada de administrare şi dozajul. Fă-i o cură cu plante

Echinacea este una dintre plantele recunoscute pentru proprietăţile ei de a creşte rezistenţa în faţa infecţiilor bacteriene şi virale. Aşadar, la recomandarea unui fitoterapeut, micuţul tău poate face şi el o cură cu echinacea, la începutul sezonului rece.

Astfel, dacă acesta are vârsta cuprinsă între 6 şi 13 ani poate lua câte un comprimat de echinacea de 400 mg pe zi sau comprimate cu ulei de echinacea, una-două capsule pe zi. De asemenea, asigură-i necesarul de vitamina C dându-i să bea zilnic câte o cană cu ceai de măceşe.

O soluţie este şi să dai copilului să mănânce zilnic câte un căţel de usturoi. Aceasta deoarece, datorită proprietăţilor antibacteriene, usturoiul nu doar previne, dar şi tratează virozele respiratorii, distrugând germenii patogeni responsabili de apariţia bolii.

Mai poţi citi şi:

- Suplimentele alimentare au grijă de imunitatea copiilor

- Antibioticele îţi sabotează imunitatea

- Dieta care-ţi hrăneşte imunitatea

La joacă, în fiecare zi

Mişcarea trebuie să ocupe şi ea un loc de cinste în planul de întărire a imunităţii copilului tău. Aşadar, încurajează-l să fie activ! Lasă-l la joacă şi chiar şi atunci când este urât afară scoate-l la aer măcar o oră în fiecare zi.

Copiii sunt foarte vulnerabili în faţa gripei şi a complicaţiilor acestei boli cum sunt infecţiile pulmonare severe de tipul pneumoniei sau suprainfecţiile cu bacterii. De aceea, este indicat să ca în fiecare toamnă să mergi cu copilul la medic să îi facă vaccinul antigripal.