Cum îl înveţi pe cel mic să fie disciplinat de sărbători?

1 2 jpg jpeg

Pentru a te bucura de magia sărbătorilor în linişte trebuie să aplici câteva reguli foarte simple iar prima dintre ele este despre alegeri.

Tu ştii foarte bine că în viaţă totul este despe alegerile pe care le faci, astfel că dacă vrei ca şi copilul tău să devină un om responsabil . Când sunt mici au tendinţa să ceară foarte multe lucruri, motiv pentru care este necesar să vorbeşti cu el să îi explici pe înţelesul său pentru a-l lăsa mai apoi pe el să facă alegerea finală.

Scrisoarea pentru Moşu

1 2 jpg jpeg

E frumos să vezi multe cadouri sub pomul de Crăciun, însă ideal ar fi ca fiecare să aibă un singur cadou.

De aceea este necesar să îl ajuţi pe cel mic să facă diferenţa dintre ce îi lipseşte, ce îşi doreşte şi ce are într-adevăr nevoie.

Deşi ştii că îşi doreşte foarte multe jucării, învaţă-l să fie cumpărat de mic, şi mofturile însoţite de crizele nervoase vor dispărea.

Cu ocazia asta vei afla în mod cert ce trebuie să îi aducă moşul. Bucuria sa va fi mult mai mare când va vedea că moşul i-a mai adus şi ceva în plus doar pentru că a fost ascultător şi cumpătat.

Află cum să faci rost de cadoul potrivit AICI

Ajută să facă diferenţa între nevoie şi dorinţă

2 jpg jpeg

Tu ştii foarte bine că imaginaţia celor mici este foarte bogată, când face scrisoare pentru moşu asigură-te că cerinţele îi sunt pe deplin înţelese.

Explică-i beneficiul dorinţelor realiste, care să îi vină în ajutor. În felul acesta vei evita dezamăgirea lui când va despacheta cadoul.

Dacă îşi doreşte un unicorn drept animal de companie, şi mai ales viu, este clar că nu îi este clară diferenţa dintre aceste două aspecte.

Învaţă-l să împartă de sărbători

Perioada acesta este minunată nu doar pentru că primeşti daruri, dar şi dăruieşti al rândul tău, deci de ce să nu îţi înveţi copilul şi această acţiune atât de frumoasă.

În această perioadă puteţi să faceţi curăţenie împreună la hăinuţele lui şi tot împreună să mergeţi la un centru de copii defavorizaţi şi să îi bucuraţi.

Vei observa că se va bucura şi totodată se va simţi mândru de fapta sa. Se va dezvolta în felul acesta compasiunea faţă de semeni şi se va simţi bine ajutâd pe cei din jur. Aşa vei şti că va deveni un om bun, milos şi cu suflet frumos.

Ajută-l să crească frumos şi să vadă frumosul în lucrurile simple.

Acţiunile caritabile îl vor ajuta să preţuiască şi mai mult ceea ce va primi şi pe viitor îi va fi tot mai uşor să facă alegeri, cerând exact strict necesarul.