Ce pacheţel sănătos să îi dai la şcoală

1 2 jpg jpeg

Cea mai răspândită gustare şi totodată cea mai îndrăgită de către cei mici este clasicul sandvici, care se pregăteşte şi se împachetează foarte uşor. Însă pentru a nu te afla în situaţia în care să se întoarcă de la şcoală cu pachetul nemâncat sau să afli că a mâncat de la un alt copil o mâncare nesănătoasă, cel mai bine ar fi să îi diversifici pachetul.

Fructele întotdeauna pe primul loc

Bananele şi merele sunt printre cele mai îndrăgite de fructe de către copii şi indicate să fie consumate dimineaţa. Poţi să le strecori cu uşurinţă în ghiozdanul său, alternând mereu cu alte fructe precum piersici, mandarine şi portocale decojite de acasă, mango şi kiwi tăiate cubuleţe de acasă şi puse într-o caserolă.

Poţi să iei în calcul şi fructele deshidratate precum stafide, mango, curmale, smochine. Realizează un amestec de fructe deshidratate din nuci, alune, stafide, goji, caju şi în felul acesta el va avea parte de o masă bogată în proteine, magneziu, calciu, fier şi acizi graşi.

Citeşte şi: Ceaiul de mere scade febra

Nu uita de brânzeturile care au consistenţă tare

Dacă observi că este amator de brânzeturi nu evita să îi pui şi pentru şcoală un pacheţel care să conţină pe lângă fructe şi legume, brânză precum cea emmentaler sau bastonaşe de cascaval. Trebuie să ai în vedere ca brânza pentru care ai optat să nu se sfărâme uşor.

Iaurtul alături de câteva fructe în caserolă

O altă gustare sănătoasă şi comod de transportat este iaurtul. Alege unul cu minin 3% grăsime şi care să aibă puţine ingrediente pe etichetă. Evită pe cât posibil să îi dai iaurturile din comerţ care deja au fructele încorporate. Acestea au şi cel mai mare adaos de zahăr, care face dintr-o gustare sănătoasă o adevărată bombă calorică.

Dacă vrei să fii sigură de calitatea produsului, poţi să îl prepari tu acasă şi alături să îi dai o caserolă cu fructe gata tăiate şi eventual stropite cu zeama de la o lămâie ca să nu oxideze.

Află ce conţine o cină sănătoasă pentru copil AICI

Legumele, un „ceva” sănătos de ronţăit

Aici poţi opta pentru roşiile cherry, morcovii tăiaţi beţişoare, ardeiul gras şi castraveţii tăiaţi rondele sau în lungime care se potrivesc nemaipomenit de bine cu brânzeturile prezentate mai sus. Astfel puiul tău va avea parte de o combinaţie delicioasă, răcoritoare, perfectă pentru a o savura în pauză. Dacă ştii că este amator de chipsuri ceea ce nu este tocmai recomandat, poţi să realizezi tu nişte chipsuri sănătoase la cuptor din felii de cartofi dulci tăiaţi extrem de subţiri.

Mâncarea făcută în casă este mult mai sănătoasă

Dacă vrei o gustare şi mai consistentă de atât poţi să optezi pentru mini pizza pe care să o prepari în casă cu ajutorul celui mic. Sau mergi pe varianta de brioşe dulci sau sărate, fără să uiţi de biscuiţi cu diferite modele care vor fi cu siguranţă pe placul celui mic.

Nu putem să trecem cu vederea şi desertul preferat al copilăriei şi anume grişul cu lapte sau clătitele delicioase pe care le poţi umple cu cremă de brânză. Esenţială este apa! Nu uita să îi asiguri hidratarea necesară.