Când ai mai multe şanse să slăbeşti după o sarcină

1 2 jpg jpeg

Risc crescut de diabet

Medicii spun că femeile care nu reuşesc să scape de greutatea în plus la un an după naştere sau care continuă să se îngraşe riscă să se îmbolnăvească. Pot avea tensiunea mai mare şi asta duce la probleme cardiace, dar sunt şi predispuse la diabet.

Este bine de ştiut că, factorii de risc descoperiţi la 12 luni de la momentul naşterii în rândul mămicilor care nu au reuşit să scape de kilogramele acumulate în sarcină, nu erau prezenţi la trei luni după naştere.

Dr. Ravi Retnakaran afirmă că majoritatea femeilor nu revin la greutatea avută înainte de sarcină imediat, iar tiparul tipic pe care l-a observat arăta că 80% dintre ele nu slăbeau în primele trei luni.

Momentul în care atenţia trebuie acordată greutăţii

„Am observat că această perioadă între 3 şi 12 luni este momentul în care atenţia acordată greutăţii este foarte importantă pentru sănătatea metabolică şi vasculară pe termen lung.

În urma unui studiu,în perioada cuprinsă între 3 luni şi 12 luni de la naştere, 75% dintre femei au scăzut în greutate. Cele 25% care nu au slăbit sau chiar au crescut în greutate prezentau un profil de risc mai periculos, având şanse mai mari de a dezvolta diabet şi afecţiuni ale inimii de-a lungul vieţii, au descoperit cercetătorii.

Cum să pierzi în greutate mai uşor

Activitatea fizică juca un rol important în scăderea în greutate, au descoperit cercetătorii, un nivel mare al activităţii fizice fiind asociat slăbirii.

„Este important ca mămicile să aibă grijă şi de ele, nu doar de bebeluş, mâncând sănătos şi rămânând active. Cu un bebe nou veţi avea cu siguranţă viaţa ocupată, astfel că nu vă grăbiţi să adoptaţi diete la modă. Mai degrabă reintraţi în formă treptat prin introducerea activităţii fizice în rutina zilnică, de exemplu printr-o plimbare la prânz sau prin participarea la o clasă de fitness concepută pentru mame cu bebeluşi”, a explicat Talbot.