A┼ča ├«ngrije┼čti pielea bebelu┼čului

1 2 jpg jpeg

Pentru c─â este mai delicat─â ┼či mai sensibil─â, pielea bebelu┼čului necesit─â o ├«ngrijire special─â. Mai ales ├«n primul an de via┼ú─â, sunt frecvente afec┼úiuni de genul dermatitei de scutec (sau eritem fesier).

Aceast─â nepl─âcere poate ap─ârea din cauza unei ├«ngrijiri incorecte ┼či a neschimb─ârii la timp a scutecelor, ceea ce determin─â apari┼úia unei irita┼úii, mai ales ├«n zona fesier─â.

Pentru tratarea ei, nu este indicat─â folosirea pudrei de talc, pentru a evita o eventual─â pneumonie prin aspira┼úie. Cea mai potrivit─â, conform medicilor, este crema pe baz─â de oxid de zinc, asociat─â, ├«n cazul unei suprainfect─âri, cu unguente cu antibiotic, cu antifungice ┼či cu antiinflamatorii.

"Pielea nou-n─âscutului ┼či a sugarului este foarte sensibil─â la ac┼úiunea unor factori de agresiune la care este expus─â. ├Än cazul bebelu┼čilor, este important s─â se ┼úin─â seama de efectul cumulativ al substan┼úelor toxice prezente ├«n produsele cosmetice.

De aceea, este foarte important─â alegerea unor produse cosmetice adecvate (spumante de baie, s─âpunuri, lapte, creme, pudre, ape de toalet─â, ┼čampoane)! Este recomandat s─â v─â adresa┼úi unui medic dermatolog, mai ales c├ónd este vorba despre pielea sensibil─â a copilului.

Cele mai bune sunt produsele dermatocosmetice, pe care le găsiţi în farmacii, ele respectând normele Uniunii Europene. Produsele pentru copii trebuie să aibă un număr cât mai mic de ingrediente", spune medicul dermatolog Oana Clătici.