Măsuri de siguranţă când hrăneşti un copil mic

Măsuri de siguranţă când hrăneşti un copil mic jpeg

În primul rând, trebuie avut grijă la felul de preparare a mâncărurilor oferite copiilor. De asemenea, pe lista de măsuri de siguranţă când hrăneşti un copil mai trebuie pus şi faptul că părinţii trebuie să evite să le dea celor mici alimente şi băuturi nepasteurizate, ouă prea puţin gătite sau mâncăruri care conţin ouă crude, carne crudă de orice fel, inclusiv peşte, germeni de legume sau de verdeţuri, zahăr.

De asemenea, copiilor nu e indicat să li se dea miere până la vârsta de 1 an, deoarece mierea poate conţine toxine care cauzează botulism (boală rară, dar foarte gravă, transmisă prin alimente).

Apoi, părinţii sau persoanele care hrănesc copiii mici trebuie să fie atenţi la dimensiunea alimentelor, pentru ca micuţii să nu se înece. Copiilor mai mici de 4 ani nu trebuie să li se ofere nuci, seminţe, popcorn, chipsuri, covrigei, măsline întregi şi nici roşii cherry întregi. De asemenea, nu e indicat să li se dea boabe de struguri, bucăţi mari de carne sau bomboane.

Măsuri de siguranţă când hrăneşti un copil mic

Pe lista cu măsuri de siguranţă când hrăneşti un copil mic mai trebuie precizat şi faptul că, pentru cei mici, carnea trebuie gătită bine şi tăiată în bucăţi mai mici de 1 centimetru. Legumele şi fructele pot fi mâncare crude, dar tot tăiate în bucăţele. Nu se dau copiilor în mână mere întregi, portocale etc. Alimentele lipicioase precum caramelele, guma de mestecat şi untul de arahide sunt şi ele interzise.

Măsuri de siguranţă când hrăneşti un copil mic. De reţinut:

  • Copiii mici nu trebuie lăsaţi singuri atunci când mănâncă. Un adult trebuie să îi supravegheze constant. Părinţii sau persoanele care hrănesc copiii trebuie să cunoască măsurile de prim ajutor, pentru a acţiona rapid în cazul în care aceştia se îneacă.
  • Mâncarea gătită pentru cei mici trebuie să fie bine fiartă la abur, în apă sau preparată la cuptor, nu prăjită.
  • Alimentele trebuie tăiate în bucăţi cât mai mici, pentru a se evita înecarea.
  • Micuţii trebuie încurajaţi să mănânce încet, să mestece bine şi să stea pe loc atunci când iau masa şi când beau (să nu alerge, să nu se joace etc)