Joacă-te cu copilul tău!

1 2 jpg jpeg

De-a ce ne jucăm azi?

Copiii adoră poveştile şi eroii care le "populează". Deci, jocurile cu subiecte din basme ar putea fi o alegere inspirată. Jocurile distractive şi imitative sunt, de asemenea, pe placul celor mici. Învaţă de la copil cealaltă realitate, a universului lui, în care (aproape) orice este posibil. De aceea, evită să-i spui "aşa ceva nu există"!

Implică-te efectiv în joc!

Când te-ai jucat ultima oară cu mingea? Sau când ai desenat ultima dată cu creta pe asfalt? Demult? Retrăieşte experienţa alături de copil... S-ar putea să te bucuri la fel de mult ca atunci când erai de vârsta lui.

Copilului s-ar putea să nu-i placă să joace anumite jocuri pe care i le impui, sub pretextul că sunt "educative". Desigur, asta nu înseamnă că puteţi juca orice! De exemplu, alegând un joc de cărţi, copilul va învăţa ce înseamnă regulile şi respectarea lor, lucru ce îl va ajuta la şcoală şi în viaţă, în general. Fii un partener, nu un superior care dă ordine!

Celui mic îi place să creeze o lume a lui, să inventeze, să creeze. Jocurile care se asamblează sau cărţile de colorat, bricolajul îi pot valorifica aceste laturi.

Fiecare anotimp are jocurile lui. Dacă vara puteţi ieşi mai mult în aer liber, iarna, în schimb, când staţi mai mult în casă, încercaţi un de-a v-aţi ascunselea, baba oarba sau jocuri precum "Nu te supăra, frate!".