Exerciţii sportive pentru copii

1 2 jpg jpeg

Mai jos va aratam 3 dintre cele mai potrivite exercitii sportive pentru copii:

  • Exerciţii sportive pentru copii: alergatul

Este una dintre cele mai uşoare metode de a face sport, pe care o pot practica şi preşcolarii. Oricum, în perioada în care micuţii se află la grădiniţă sunt recomandate dansul, jocurile, pentru că sunt exerciţii simple şi foarte uşor de făcut. Este perioda când pot învăţa şi mersul pe bicicletă, care le este, de asemenea, foarte util.

  • Exerciţii sportive pentru copii: patinajul

După vârsta de 4-5 ani, cei mici pot practica şi patinajul, care îi ajută la coordonare, îmbunătăţirea echilibrului, a flexibilităţii, dar şi la creşterea rezistenţei organismului.

Înotul este, de asemenea, foarte benefic pentru copii, căci îi ajută să aibă o musculatură bine dezvoltată, dar capătă şi rezistenţă la efort.

Citeşte şi:

- Operaţia de apendicită la copii

- Atenţie la medicamentele pentru copii

- Motive pentru care mint copiii

  • Exerciţii sportive pentru copii: voleiul

Este un sport recomandat de la vârsta de 7 ani, căci îi ajută pe cei mici să îşi dezvolte musculatura, dar şi să capate rezistenţă la efort.

La fel de eficiente pot fi şi baschetul, dar fi fotbalul, căci ajută la dezvoltarea armonioasă a copiilor, dar şi pentru o sănătate de fier. Fiind sporturi de echipă, le vor fi de ajutor şi pentru a-i învăţa să gândească strategic.

  • Exerciţii sportive pentru copii: tenisul

Este ideal mai ales pentru copiii care au împlinit 10 ani. Acest sport, spun specialiştii, le întăreşte muşchii picioarelor şi pe cei ai braţelor.

Este si o o bună metodă de menţinere a sănătăţii. Condiţia este să fie practicat cu regularitate. Tenisul înseamnă multă gândire şi agilitate. În timpul jocului corpul eliberează endorfine, care au rolul de a reduce stresul, ceea ce înseamnă că îmbunătăţeşte starea de spirit.