Ce trebuie s─â ┼čtii despre igiena intim─â la feti┼úe

1 2 jpg jpeg

├Än primele s─âpt─âm├óni de via┼ú─â, la feti┼úe este foarte probabil s─â apar─â unele secre┼úii. Acestea nu ar trebui s─â te ├«ngrijoreze, spun medicii, deoarece sunt cauzate de expunerea la hormonii feminini primi┼úi de la mam─â, ├«nainte de na┼čtere, problem─â care se nume┼čte medical "criza genital─â".

Pentru c─â exist─â un risc crescut de infec┼úii, este nevoie de ├«ngrijire atent─â. Astfel, scutecele trebuie schimbate des, deoarece urina ┼či materiile fecale men┼úin un mediu umed, favorabil dezvolt─ârii bacteriilor.

Vulvita, infecţie frecventă

La feti┼úe poate ap─ârea vulvita, o inflama┼úie a organelor genitale externe. Aceast─â afec┼úiune poate fi prevenit─â printr-o igien─â corect─â. Astfel, dup─â schimbarea scutecului, zona intim─â trebuie sp─âlat─â cu ap─â cald─â, din fa┼ú─â c─âtre spate, pentru a ├«mpiedica bacteriile s─â ajung─â ├«n vagin. Este bine de ┼čtiut c─â folosirea excesiv─â a s─âpunului pentru igiena intim─â poate da irita┼úii. De aceea, pentru sp─âl─ârile frecvente, este bine s─â se foloseasc─â doar ap─â cald─â. Este foarte important ca zona intim─â s─â fie cur─â┼úat─â cu grij─â, pentru a nu r─âm├óne urme de urin─â sau de fecale pe piele.

Uscarea pielii ├«n aceast─â zon─â se face prin tamponarea cu un prosop moale, din bumbac. Aten┼úie, nu freca prea tare, pentu a nu irita pielea sensibil─â. Chiar dac─â e┼čti tentat─â s─â cumperi anumite produse de igien─â intim─â pentru feti┼úa ta, este mai bine s─â ├«ntrebi medicul ├«nainte, deoarece acestea pot da unele reac┼úii alergice sau irita┼úii.

Cur─â┼úarea atent─â a zonei intime dup─â fiecare schimbare a scutecelor ┼či b─âi┼úele zilnice sunt suficiente pentru igiena intim─â, sp─âlarea ├«n exces nu este indicat─â, deoarece poate produce un dezechilibru la nivelul pielii.