Cele mai bune remedii împotriva colicilor

1 2 jpg jpeg

Micuţul tău plânge aproape tot timpul, chiar dacă e curat, i-ai dat să mănânce şi l-ai luat şi în braţe ca să încerci să îl calmezi? Ei bine, s-ar putea ca bebeluşul tău să aibă colici. Iată care sunt cele mai bune remedii împotriva colicilor:

Apă caldă, printre cele mai bune remedii împotriva colicilor

Unul dintre cele mai bune remedii împotriva colicilor poate fi apa caldă. Iată ce trebuie să faci: ia o sticlă de 500 de ml şi pune în ea apă caldă, nu fierbinte. Apoi, înfăşoară sticla într-un prosop. Acest truc s-ar putea să ajute la calmarea durerilor de burtică cauzate de colici ale bebeluşului tău. Însă, mare atenţie! Să verifici apa ca să nu fie mult prea caldă.

Vibraţiile, printre cele mai bune remedii împotriva colicilor. Există anumite balansoare care au butoane speciale de muzică, dar şi de vibraţii. Astfel de balansoare sunt excelente pentru bebeluşii de până în opt luni. Dacă deja ai un astfel de produs, atunci când bebeluşul începe să plângă din cauza colicilor, aşează-l pe micuţ în balansoar şi apasă pe butonul de vibraţii. Vei vedea că în niciun minut cel mic se va liniştii. Şi acea muzică îi face bine, dar trebuie dată pe un volum foarte mic.

Şi masajul se numără printre cele mai bune remedii împotriva colicilor. Masajul la nivelul abdomenului realizat cu mişcări uşoare şi circulare va ajuta, de asemenea, la eliminarea senzaţiei de balonare şi de dispariţie adeseori a durerilor cauzate de colici. Însă, ţine minte: niciodată să nu începi masajul brusc, cu mişcări dure care-l pot speria pe micuţ. Începe prin mişcări blânde şi mângâieli.

Cele mai bune remedii împotriva colicilor: o plimbare scurtă cu maşina

De asemenea, legănatul, cântatul şi jucăriile pot fi de mare ajutor copilului atunci când are colici. În plus, tot printre cele mai bune remedii împotriva colicilor se numără şi o plimbare scurtă cu maşina.

Pe de altă parte, când bebeluşul suferă de colici este indicat să-l aşezi pe burtă sau pe partea dreaptă. În acest mod îi poţi uşura simptomele.

Şi praful de cărbune medicinal, administrat cu biberonul, este unul dintre cele mai bune remedii împotriva colicilor. Iată ce trebuie să faci: Amestecă o lingură de praf cu 100 de ml de apă şi apoi dă-i această licoare celui mic cu biberonul. Printre cele mai bune remedii împotriva colicilor sunt şi ceaiurile de muşeţel, izma sau sămânţa de anason. În plus, în orice farmacie se găsesc ceaiuri pentru colici, gata preparate, special pentru bebeluşi.

Însă, e bine ca pe cel mic să-l vadă un medic şi să-ţi spună că are colici şi abia apoi poţi încerca aceste remedii. Nu pune tu diagnosticul, rişti să aibă altceva şi să-i faci mai mult rău bebeluşului decât să-l ajuţi.