Alimente care pot cre┼čte produc┼úia de lapte matern

1 2 jpg jpeg

Calitatea laptelui matern este afectat─â ├«ntr-o oarecare m─âsur─â de alimentele consumate. Din acest motiv este recomandat─â o diet─â bogat─â ├«n diferite tipuri de alimente, despre care se consider─â c─â pot cre┼čte at├ót cantitatea ┼či calitatea laptelui.

Nu ad─âuga

├«n primele c├óteva s─âpt─âm├óni. Produc┼úia ta de lapte va sc─âdea. Bebelu┼čul trebuie s─â goleasc─â ├«n ├«ntregime s├ónii pentru ca ace┼čtia s─â produc─â suficient lapte ├«n continuare. Alapteaz─â chiar dac─â crezi c─â nu mai ai lapte ÔÇô adev─ârul este c─â, cu c├ót alaptezi mai mult, cu at├ót mai mult lapte vei produce.

Orzul con┼úine un polizaharid despre care s-a demonstrat c─â are capacitatea de a cre┼čte prolactina, cunoscut─â sub denumirea de hormon al lacta┼úiei.

Orzul integral este totodat─â o surs─â important─â de fibre, proteine ┼či calciu. Acesta se g─âse┼čte decotricat, nedecorticat, sub form─â de fulgi sau f─âin─â ┼či poate fi introdus ├«n alimenta┼úie prin ad─âugarea sa ├«n supe, salate,orezuri sau ├«n p├óinea de cas─â.

Acest fruct este folosit ├«nc─â din vechime ├«n culturile asiatice de c─âtre mamele care al─âpteaz─â. Cu toate c─â momentan nu exist─â studii pentru a sus┼úine capacitatea sa de a stimula lacta┼úia, papaya reprezint─â ┼či o surs─â de vitamine ┼či elemente esen┼úiale. Fructul poate fi consumat proasp─ât sau g─âtit, al─âturi de iaurt, cereale, diferite alte fructe, sau ├«n salate ┼či supe de inspira┼úie oriental─â.

Un alt aliment cunoscut pentru aportul pozitiv la cre┼čterea lacta┼úiei este dovleacul. At├ót bostanul, c├ót ┼či dovleceii sunt considera┼úi benefici pe perioada al─âpt─ârii. ├Än plus, ace┼čtia con┼úin ┼či foarte multe vitamine ┼či substan┼úe nutritive esen┼úiale. Pot fi consuma┼úi ├«n pl─âcinte, ca diferite garnituri, sau sub form─â de sup─â crem─â.

Pepenele ro┼ču este un aliment care cre┼čte produc┼úia de lapte ┼či are un puternic hidratant ┼či este surs─â foarte bun─â ├«n vitamina A.

Alte alimente care se recomand─â s─â fie consumate ├«n perioada al─âpt─ârii sunt: piersicile, sparanghelul, usturoiul, semin┼úele de susan, da mac ┼či coriandru, gr─âsimile s─ân─âtoase ┼či fructele cu con┼úinut ridicat de ap─â.