Nu neglija riscurile tatuajelor!

1 2 jpg jpeg

Infec┼úiile cu stafilococi ┼či streptococi la nivelul pielii sunt cele mai frecvente complica┼úii care apar odat─â cu tatuajul. Ele cauzeaz─â inflama┼úii ale pielii, asociate cu dureri ┼či chiar puroi. ├Änt├ólnit─â este ┼či dermatita de contact, mai ales la cei care sunt alergici la s─ârurile de crom, mercur, cobalt, cadmiu care intr─â ├«n compozi┼úia pigmen┼úilor. Aten┼úie ├«ns─â! Din cauza acelor nesterilizate po┼úi ajunge s─â contractezi chiar boli grave, cum sunt hepatitele B, C, sifilisul sau HIV.

Ai grijă unde îl faci!

Dac─â totu┼či, vrei neap─ârat un tatuaj, asigur─â-te c─â-l efectuezi ├«n saloane profesioniste, care au autoriza┼úie ┼či aparatur─â de sterilizare. De asemenea, renun┼ú─â la idee dac─â locul nu este curat, iar cel care ├«┼úi realizeaz─â tatuajul nu folose┼čte m─ânu┼či ┼či ace de unic─â folosin┼ú─â.

Ia antibiotice!

├Än primele dou─â zile dup─â ce ┼úi-ai f─âcut tatajual, acoper─â-l cu o folie, pentru protec┼úie. Timp de cinci-┼čapte zile, ia antibiotice, pentru a limita riscul complica┼úiilor. Renun┼ú─â la solar ┼či la b─âile ├«n piscin─â timp de cel pu┼úin o lun─â.