Mănâncă pe timpul nopţii. Ce e de făcut?

1 2 jpg jpeg

Discută cu el

În primul rând, este foarte important să discuţi cu copilul, arată-i că îi eşti aproape. Aşa îl vei face să-şi dea seama că are o problemă. Acţionează în aşa fel încât să îl faci să nu se simtă jenat.

Sport înainte de culcare

Un adolescent care „dă iama” în frigider de câteva ori pe noapte, sigur este stresat şi agitat. Ca să elimine aceste probleme, îndrumă-l să facă puţin sport, nişte exerciţii simple, înainte de a merge la culcare. Îl vor ajuta să fie mai relaxat.

O cană de ceai

Consumul de alimente în toiul nopţii este asociat şi cu insomnia. De aceea, fă în aşa fel încât să nu-i lipsească o cană de ceai de tei sau o cană de lapte cald, înainte de culcare. Sunt ideale, deoarece va reuşi să adoarmă mai uşor. Şi o baie caldă este la fel de benefică.

O consultaţie la medic

În asfel de situaţii, este bine ca adolescentul să fie văzut de un medic specialist. O vizită la psiholog este binevenită. Medicul îi va oferi, cu siguranţă, consilierea de care are nevoie.

Fără studiu pe timpul nopţii

Există foarte mulţi tineri care preferă să înveţe noaptea. Ei bine, acest lucru este dăunător şi trebuie eliminat din programul unui adolescent care nu se poate opri din mâncat. De aceea, convinge-ţi adolescentul să-şi termine proiectele până cel târziu la ora 21.00.