«Ce se întâmplă cu corpul meu?»

1 2 jpg jpeg

"Cum pot scăpa de acnee?"

Aproximativ 85% dintre adolescenţi au probleme cu tenul, arată datele statistice. Prin urmare, explică-i adolescentului tău că acele coşuri care îi apar pe faţă atunci când îi este lumea mai dragă sunt absolut normale la vârsta lui. De asemenea, căutaţi împreună soluţii pentru a ţine acneea sub control. Mergeţi într-o farmacie şi cereţi-i farmacistului produse dermatocosmetice special concepute pentru tenul acneic. "Cred că sunt prea grasă" Preocuparea exagerată pentru aspectul fizic le determină pe tot mai multe adolescente să recurgă la metode de slăbire ce le pot pune sănătatea în pericol. Dacă ai o fată care doreşte să fie slabă precum un fotomodel, explică-i care sunt consecinţele regimurilor drastice de slăbit. Anorexia şi bulimia sunt cele mai frecvente probleme.

"Am vise erotice. E rău?"

În adolescenţă, impulsul erotic este deosebit de puternic la băieţi şi, de aceea, erecţiile spontane sunt foarte frecvente. Specialişii spun că acest lucru nu trebuie să fie un motiv de îngrijorare, deoarece arată o bună funcţionare a organismului. Încearcă să-i explici adolescentului tău că astfel de erecţii pot surveni atunci când se aşteaptă mai puţin, indiferent dacă se află pe stradă sau la şcoală. Deşi mai puţin intense, dorinţele sexuale apar şi la adolescente. Aşa că nu evita să-i răspunzi la întrebări fetei tale.

Prima menstruaţie apare între 9 şi 14 ani, însă este bine să-ţi pregăteşti adolescenta pentru acest moment. Explică-i faptul că această perioadă durează maximum şapte zile, iar din acest moment poate să rămână însărcinată dacă are raporturi sexuale neprotejate.