De ce este periajul uscat un adevărat răsfăţ pentru piele

1 periajul uscat jpg jpeg

Procedeu de înfrumuseţare şi îngrijire, periajul uscat este tot mai des practicat în clinice de relaxare şi spa. Dar îl poţi încerca şi acasă! Beneficiile aduse pielii şi sănătăţii sunt demne de luat în considerare.

Stimulează sistemul limfatic

Prin periajul uscat, sistemul limfatic este stimulat să elimine toxinele din corp. Periind pielea, alcătuită din straturi de celule, glande, nervi, înlesneşti procesul de eliminare a toxinelor.

Exfoliază pielea

Masajele cu amestecuri tip scrub, gomaj sau cu alte produse cu efect exfoliant pot fi alternate cu periajul uscat. Obţii efecte deosebite pentru piele practicând şi această rutină de îngrijire. Prin periaj, celulele moarte de la suprafaţa pielii sunt eliminate, iar pielea devine mai catifelată şi luminoasă.

Curăţă porii şi îi închide

Suplimentar, pe lângă efectul de exfoliere, periajul uscat curăţă porii de ulei, murdărie şi alte reziduuri care se acumulează la nivelul porilor pielii. Un periaj bland – pentru ten, este indicat să foloseşti o perie cu peri mai moi – poate înlătura punctele negre şi închide porii.

Îmbunătăţeşte fluxul sangvin

Circulaţia sângelui este îmbunătăţită datorită periajului şi, în acelaşi timp, este favorizată eliminarea resturilor metabolice.

Reduce aspectul celulitei

Procedura aceasta simplă şi uşor de pus în aplicare poate aduce beneficii şi în caz de celulită. Ţesutul adipos format sub piele, cu aspect de „coajă de portocală“, poate fi redus în mod considerabil. Este nevoie, însă, de timp, pentru ca efectele pozitive să se producă. Lucrurile se pot întâmpla mai repede, dacă adopţi un stil de viaţă echilibrat şi începi să faci mişcare în mod regulat.

Creşte pofta de viaţă

Înainte de beneficiile aduse sistemului limfatic, pielii, circulaţiei sângelui, periajul uscat ar putea aduce beneficii psihicului. Periază corpul cel puţin 5 minute pe zi, dimineaţa, şi vei simţi o îmbunătăţire a stării de spirit. Acest obicei relaxează, binedispune şi, totodată, creşte nivelul de energie. Sunt voci care susţin că au devenit dependente de periajul de dimineaţă, deoarece conferă organismului un efect similar cofeinei.

Cum efectuezi corect periajul

Mărturisesc că eu am apelat la această metodă, cu gândul să scap într-o oarecare măsură de celulită. Aveam dubii în privinţa eficienţei procedurii şi recunosc că îmi făceam probleme, pentru că pielea mea are tendinţă de uscare, iar periajul ar fi putut să agraveze lucrurile. De aceea, am ales o perie cu peri moi în locul uneia cu acţiune fermă.

Este de preferat să optezi pentru un produs de calitate, din lemn tratat şi peri naturali. De asemenea, o perie cu coadă lungă este utilă când vrei să ajungi şi în zone mai puţin accesibile ale corpului.

Îndepărtează hainele şi începe periajul de la extremităţi spre partea centrală a corpului, adică spre inimă. E bine să repeţi mişcarea de mai multe ori în aceeaşi zonă. În porţiunile mai sensibile, cum este zona sânilor, nu insista cu periajul, dacă utilizezi o perie cu peri din fibră din sisal sau de porc mistreţ, de exemplu. În acest caz, poţi opta pentru un produs cu peri moi vegetali şi de capră. Masajul în aceste zone se face în sens concentric. Ocoleşte suprafeţele cu aluniţe, negi, eczeme sau alte probleme ale pielii.

După ce ai terminat periatul, fă un duş rapid, cu apă caldă alternată cu apă călâie. Dacă reuşeşti să te speli şi cu apă mai rece, e şi mai bine. Metoda duşului scoţian – când alertenezi jeturi de apă caldă cu rece - stimulează circulaţia sangvină, aducând mai mult sânge în straturile superioare ale pielii.

La final, aplică pe corp un ulei vegetal, cum este cel de cocos, care are proprietăţi hidratante şi hrănitoare. Masează pielea de două ori pe zi, pentru rezultate mai bune, lună.

Nu uita să igienizezi peria cu apă şi săpun cel puţin o dată pe săptămână. Este important să o laşi la uscat într-un loc ferit de umiditate.

Citeste mai multe despre periajul uscat