Vitaminele sunt unul dintre cei mai importanţi nutrienţi pentru organism, deoarece sunt responsabile de reglarea funcţiilor vitale la fel de esenţiale precum formarea ţesuturilor, a celulelor din sânge, reglarea hormonală şi substanţele chimice pentru sistemul nervos. Adică, ele sunt direct responsabile de funcţii foarte importante pentru organism. Însă problema este că majoritatea acestor substanţe nutritive nu pot fi produse de corpul însuşi, de aceea sunt incorporate, în general, prin alimente.

Luarea necesarului de vitamine din alimentele consumate este ideală. Uneori este dificil să se asigure constant, dozele de care organismul are nevoie. Există cazuri specifice în care suplimentarea vitaminică capătă şi un anumit grad de importanţă.

Suplimentele alimentare pe bază de micronutrienţi, vitamine şi minerale existente pe piaţă de ani buni, ajută la suplimentarea dietei. Utilizarea acestor tipuri de produse a crescut şi, în consecinţă, oferta nu a încetat să crească. Pentru a atrage atenţia potenţialilor consumatori, unele mărci folosesc afirmaţii precum originea „naturală” a vitaminelor lor. Dar ce înseamnă asta?

Există tendinţa de acrede că tot ceea ce are o origine „naturală” este bun, în timp ce ceea ce este produs de om este rău. Deşi este adevărat că, în unele cazuri, intervenţia omului nu a dat rezultatele scontate, în majoritatea cazurilor tocmai intervenţia fiinţei umane a permis un progres real în calitatea vieţii. De fapt, dezvoltarea ştiinţei a permis umanităţii să imite şi chiar să îmbunătăţească ceea ce oferă natura.

Acesta este cazul vitaminelor. La urma urmei, vitaminele sunt compuşi chimici, a căror eficacitate se măsoară prin puritatea lor, nu prin originea lor şi, în acest sens, intervenţia umană poate juca un rol determinant. Cele care au fost extrase direct din surse organice pentru a le asigura puritatea sunt vitaminele naturale. Este necesară intervenţia umană pentru a se asigura că sunt extrase doar vitaminele dorite şi că îşi păstrează proprietăţile intacte.Pe de altă parte, vitaminele de origine sintetică sunt cele obţinute prin sinteză chimică sau proceduri de fermentare.

Nu în ultimul rând, cel mai important lucru în fapt este asigurarea unei alimentaţii echilibrate şi un stil de viaţă activ. În acele cazuri în care menţinerea unei alimentatii care include consumul regulat de fructe sau legume este greu de asigurat, produsele naturale vă pot ajuta să menţineţi nivelurile de vitamine şi micronutrienţi de care organismul are nevoie.