Cât de periculoşi sunt negii genitali?

1 2 jpg jpeg

Negii genitali sunt excrescenţe de culoare roz, albe sau maron, care apar atât la bărbaţi, cât şi la femei. Negii genitali reprezintă cea mai frecventă boală cu transmitere sexuală, cauzată de virusul papiloma uman (HPV).

Infecţia cu negi afectează ambele sexe. De obicei, aceştia sunt vizibili, dar uneori sunt atât de mici, încât este greu să fie observaţi cu ochiul liber. La persoanele de sex feminin pot trece neobservaţi când apar pe cervix sau în interiorul vaginului.

Sunt foarte contagioşi

Aceste excrescenţe ale pielii se pot transmite foarte uşor . Specialiştii americani spun că există un risc de 60%, de a contracta infecţia în urma unui contact sexual neprotejat cu cineva care are boala. Aproximativ 90% dintre cazuri sunt produse de două tipuri de virus, HPV 6 şi 11, cu risc scăzut, ceea ce înseamnă că au un potenţial scăzut cauzatoar de cancer. Alte tipuri de HPV, precum 16, 18, 31 sunt mai periculoase. De aceea, dacă aveţi o asemenea problemă de sănătate, este foarte important să mergeţi la medicul ginecolog, pentru un consult. Totodată, negii care împiedică deschiderea uretrei şi care îngreunează urinarea trebuie trataţi de urgenţă.

Metode de tratament

Pentru tratarea negilor genitali există mai multe variante de tratament. Aplicarea unor creme, local, este printre cele mai utilizate metode. Îngheţarea acestora cu azot lichid este una dintre cele mai eficiente şi cele mai simple căi de tratament. Totodată, se poate face şi un tratament cu laser, însă costurile sunt mai ridicate. Se pot face, de asemenea, şi operaţii clasice.