Ce spune sărutul partenerului tău despre sentimentele lui

19 mai 2022   Sex & Dragoste

Un simplu sărut poate spune multe despre sentimentele voastre unul față de celălalt, dar poate spune și în ce stadiu se află relația voastră. Sărut francez, sărut pe gât, sărut pe obraz... Concentrați-vă pe cele mai comune moduri de a săruta și pe ceea ce dezvăluie ele.

Tandru, furtiv, pasional, timid... Pentru 61% dintre francezi, sărutul poate spune multe despre personalitatea  celuilalt. Un adevărat limbaj în sine, acea atingere tandră poate scoate la suprafață intențiile și sentimentele partenerului tău. 

 Jumătatea ta este într-o dispoziție obraznică sau îndrăzneață ? Sau vrea doar să își demonstreze afecțiunea?   Toate aceste întrebări au un lucru în comun: un simplu sărut îți oferă multe răspunsuri bune. Iată ce poate dezvălui felul în care săruți despre relația ta!

În plus, 72% dintre francezi cred că săruturile în cuplu evoluează în timp. Și pe bună dreptate, plină de pasiune la început, relația tinde să ducă în timp spre mai multă tandrețe . Ceea ce nu te împiedică să te descoperi mai mult și să ai relații mai dezinhibate sub plapumă.

Pentru ginecologul și sexologul Sylvain Mimoun „sărutul este dovada clară a sănătății unui cuplu ”. 

Într-adevăr, stimulează dorința la fel de mult pe cât o dezvăluie. „Dimpotrivă, atunci când există probleme în cuplu, primul lucru pe care începi să-l îndepărtezi nu este atât corpul celuilalt, cât gura lui”, pentru că sărutulnecesită, în cele din urmă, mai multă eliberare decât relațiile sexuale, care se pot produce mai mult mecanic".

Un punct asupra căruia i se alătură Sébastien Garnero. „Sărutul este un bun indicator al stării cuplului. Mai mult, acest gest capătă o importanță deosebită în epoca noastră, care tinde să perceapă doar actul sexual , fără relația intimă și iubitoare care o însoțește, și să uite de puternica dimensiune erotică și romantică a sărutului amoros”.

Sărutul, rol în supraviețuirea speciei

Unii cercetători cred chiar că sărutul joacă un rol în supraviețuirea speciei . Aspectul buzelor, în sine, ar fi permis în mod deosebit o alimentație diversificată, precum și apariția limbajului. „Istoria noastră evolutivă este strâns asociată cu funcția nutritivă a gurii și cu sărutul ca act tandru , pasional și senzual”, adaugă sexologul. 

"Astfel, strămoșii noștri cei mai îndepărtați au folosit probabil apropierea buzelor pentru a-și hrăni puii gură la gură. După aceea, sărutul ar fi fost folosit ca o exprimare a afecțiunii  înainte de a deveni simbolul iubirii romantice și carnale". Alte teorii susțin, de asemenea, că sărutul ar putea ajuta la alegerea partenerului pentru reproducere și chiar ar putea evalua capacitatea acestuia de a crește copii. 

Sărutul, un gest cu multiple beneficii

Oricum, sărutul este un gest cu multiple beneficii pentru sănătatea ta. În primul rând, combate stresul, deoarece favorizează eliberarea de endorfine și serotonine de către organism. Prin reducerea strsului, întărește și sistemul imunitar și ajută la reducerea tensiunii arteriale - mai ales că duce și la producerea de oxitocină.

Un alt beneficiu este că sărutul îmbunătățește starea de spirit și crește stima de sine . Ca bonus, tonifică fața, deoarece activează nu mai puțin de 12 mușchi ai buzelor și 19 mușchi ai limbii și vă permite să ardeți câteva calorii. Desigur, sărutul declanșează și un sentiment de plăcere intensă , activează emoția erotică și creează un sentiment de intimitate între două ființe, întărește atașamentul . 

Dintre cei 1.002 de francezi chestionați, cei mai pasionați spun că au o preferință pentru sărutul francez (32%).

Apreciat în cuplu,  sărutul pe gură, fără limbă – este sinonim cu complicitatea pentru 32% dintre respondenți. 

Pentru 16% dintre francezi, sărutul cuiva pe gât este sinonim cu îndrăzneala. Este și un gest senzual, chiar sexual, care mărturisește o anumită dorință. 

15% dintre subiecții chestionați, mai ales în cuplu, apreciază sărutul pe obraz, considerându-l un gest tandru. 

Absent din sondaj, dar totuși foarte interesant, sărutul de pe frunte este considerat un gest extrem de afectuos, mărturisind un atașament sincer și un respect profund față de celălalt. 

Mai multe