Ce măști sunt bune pentru față și când se folosesc cremele antirid. Sfatul dermatologului
Visezi la un ten catifelat, lipsit de iritații, dar știi ce să faci pentru asta? Dermatologul Olga Simionescu îți oferă câteva trucuri în materie de frumusețe la care poți apela cu încredere. Iată ce mituri demontează specialistul!
Am ajuns acasă târziu, nu mă mai demachiez pentru că mai sunt doar câteva ore până mă trezesc?
“Este grav. Nu există seară în care o persoană machiată să nu se demachieze. În afară de perturbarea pe care o prezintă fardul la nivelul pielii, acesta astupă porii şi creează tot felul de interacţiuni între particulele externe şi germenii la nivel local. Apar fel şi fel de problem”, a spus dermatologul Olga Simionescu la Antena3.
Cremele antirid se folosesc doar după 40 de ani
“Este adevărat că tegumentul trebuie îngrijit în funcţie de vârstă, pentru că celulele sunt diferite, raportul dintre colagen şi elastină este diferit, dar trebuie folosite produse de prevenţie şi sub 40 de ani”, adaugă specialistul.
Săpunurile antibacteriene sunt benefice?
“Ele usucă şi interacţionează cu microbiomul cutanat. Avem miliarde de germeni pe suprafaţa tegumentului, pentru că pielea este o barieră, iar aceste săpunuri o usucă”
Şerveţelele umede sunt ideale pentru demachiere?
“Nu sunt cele mai bune, pentru că ele sunt îmbibate cu tot felul de substanţe care pot fi dăunătoare. Este mai mult marketing. O demachiere corectă se face cu un produs care poate fi demachiant, apă micelară sau lapte demachiant. După apă micelară, însă, să dai cu apă”, mai spune specialistul.
Produsele din bucătărie sunt bune pentru ten?
“Unele produse naturale sunt bune, dar nu toate. Şi otrava este naturală, la fel şi arsenicul şi vitriolul, dar nu punem pe faţă. Există măştile cu gălbenuş de ou şi mălai, care sunt foarte bune. La fel şi cele cu castraveţi care sunt bune pentru cearcăne. Nu aş merge mai mult de atât. Şi scrub-ul de cafea este bun”.
Crema de zi o putem folosi şi noaptea?
“Nu! Când eşti tânăr pielea îţi permite, dar în principiu este greşit. Crema de noapte este grasă şi are cu totul şi cu totul alţi compuşi, care trebuie să acţioneze atunci când omul doarme. Crema de zi nu poate fi atât de grasă pentru că nu ar sta make-up-ul. Pe de altă parte, crema de zi conţine şi SPF”, susține dermatologul.