Cum se menţin în formă modelele de la Victoria’s Secret. Ce mănâncă înainte de prezentări
Superbele modele au o siluetă de invidiat, dar pentru aceasta respectă reguli alimentare stricte.
Stephen Pasterino, unul dintre trainerii agenţiei Victoria’s Secret, a destăinuit ce recomandări alimentare face modelelor. Potrivit acestuia, „este importantă eliminarea oricăror alimente care produc inflamaţie în organism. Cel mai important este să reducem consumul de sare, ouă şi alimente ambalate. De asemenea, trebuie eliminate legumele greu de digerat precum kale, broccoli şi conopida, fructele cu un conţinut mare de zahăr precum bananele şi untul de alune”.
Este oarecum surprinzătoare evitarea consumului de ouă, mai ales că mulţi nutriţionişti îl recomandă.
Pasterino recomandă, în schimb, legumele verzi precum spanacul şi sparanghelul, grăsimile sănătoase (ulei de măsline extra virgin, avocado), carbohidraţi complecşi (cartofi dulci, quinoa), seminţele de in şi carnea slabă şi peştele, pentru sursele de proteine.
Trei mese principale şi un desert ocazional pe parcursul săptămânii sunt suficiente, este de părere trainerul. Ultima masă ar trebui să fie cu cel puţin trei ore înainte de culcare.
Există concepţia greşită că modelele nu prea mănâncă: „Dacă nu te hrăneşti suficient, nu ai cum să-ţi menţii musculatura, iar modelele cu care lucrez necesită energie şi substanţe nutritive, inclusiv carbohidraţi”, spune Pasterino.
În afară de dietă, modelele au şi o activitate fizică draconică. Astfel, ele lucrează cu un antrenor personal, de şase ori pe săptămână, câte o oră zilnic.
Dieta de dinainte de prezentări
Dimineaţa, zilnic: 1 lingură cu oţet de cidru de mere
Mic-dejun (luni şi vineri): jumătate de avocado şi o jumatate de grapefrut cu puţină scorţişoară.
Mic dejun (marţi, miercuri şi joi): un castron de quinoa cu fructe de pădure sau un smoothie din legume verzi şi o bucată din fructul preferat.
Prânzul zilnic: o salată verde cu o sursă de proteină slabă (peşte sau carne slabă).
Cină: o altă proteină slabă, o ceaşcă de carbohidraţi sănătoşi (cum ar fi quinoa sau cartofi dulci) şi o parte de legume preparate la aburi.