Ruptură de ligament încrucișat anterior cu leziune asociată a meniscului, tratate minim invaziv, cu succes, la SANADOR
Articulația genunchiului este expusă frecvent riscului de apariție a unor afecțiuni. Cele mai multe dintre acestea au în comun durerea, un simptom frecvent, care poate surveni în urma unei activități fizice solicitante, a unei accidentări sau a unei leziuni degenerative. În cazul unei dureri la nivelul genunchilor, consultul de ortopedie are un rol esențial în stabilirea unui diagnostic corect și a unui tratament corespunzător.
Ruptura ligamentului încrucișat anterior este una dintre cele mai frecvente leziuni traumatice de la nivelul genunchiului, ligamentul încrucișat anterior fiind principalul stabilizator al articulației genunchiului. În caz de accidentare, complexitatea leziunii poate crește dacă ruptura ligamentului se însoțește de afectări ale altor structuri de la nivelul genunchiului, precum ruptura de menisc.
Cu o astfel de situație s-a confruntat și Mircea, în urma unei accidentări din timpul unui meci de fotbal amical, când a suferit o ruptură a ligamentului încrucișat anterior cu leziune asociată a meniscului. La recomandarea unui prieten, Mircea a venit la SANADOR, unde l-a întâlnit pe Dr. Liviu Ojoga, medic primar ortopedie și traumatologie cu competență în chirurgie artroscopică, șeful Secției de Ortopedie și Traumatologie din Spitalul Clinic SANADOR.
„Înainte de a veni la Dr. Liviu Ojoga, aveam o durere intensă la nivelul genunchiului, era imposibil să îndoi genunchiul sau să mișc piciorul, deci nu mai aveam cum să mă deplasez. Despre medic am aflat de la un prieten, care l-a recomandat drept cel mai bun în rezolvarea problemelor ortopedice. Experiența mea la SANADOR a fost una cât se poate de plăcută, personal medical foarte amabil și prompt la nevoile pacientului”, povestește Mircea.
După examenul clinic și pe baza rezultatelor de la RMN, s-a decis realizarea unei intervenții de ligamentoplastie pentru tratarea atât a leziunii de menisc medial, cât și a leziunii complete de ligament încrucișat anterior. La SANADOR, medicii sunt adepții unei conduite terapeutice minim invazive, atunci când aceasta este posibilă, pentru a facilita recuperarea rapidă și reintegrarea socioprofesională.
După intervenție, pacientul a respectat întocmai recomandările medicului ortoped și ale specialistului kinetoterapeut, iar după o perioadă de 4 luni de recuperare a putut relua exercițiile fizice, chiar la un nivel mai intens decât înainte de accident. Astfel, Mircea se bucură acum de activități sportive precum alergările montane, mersul pe bicicletă și chiar participă la competiții naționale și internaționale.
„Îl recomand pe Dr. Liviu Ojoga tuturor celor care întâmpină astfel de probleme. E un bun profesionist. Chiar mai mult decât atât, am descoperit că e o persoană empatică și comunicativă. Nu pot decât să-i mulțumesc, lui și întregii echipe medicale de la SANADOR, pentru șansa de a relua activitățile preferate în condiții de siguranță”, mărturisește Mircea.
Echipa medicală a Secției de Ortopedie și Traumatologie din Spitalul Clinic SANADOR are o vastă experiență în realizarea de tratamente moderne, care pot merge, în funcție de indicația operatorie, de la intervenții artroscopice minim invazive până la protezarea articulară. Complementar, Departamentul de Recuperare Medicală din Spitalul Clinic SANADOR asigură proceduri de kinetoterapie și fizioterapie, realizate cu echipamente de ultimă generație, pentru ameliorarea durerii și recuperarea funcțională.