Cum reuşeşte Elizabeth Hurley să arate bine la 59 de ani

7 august 2024   Sănătate

Elizabeth Hurley, actrița britanică cunoscută pentru frumusețea ei de neegalat și silueta sa zveltă, a dezvăluit recent secretul ei pentru a rămâne în formă, iar acesta este surprinzător.

Ea pur și simplu evită alimentele procesate.

Niciun secret, doar evitarea alimentelor procesate, menținerea unei alimentații simple și un stil de viață activ o ţin în formă pe Elizabeth Hurley. Foto: Shutterstock

Evită dietele la modă

„Nu urmez diete la modă,” a mărturisit Elizabeth pentru The Sydney Morning Herald. „Gusturile mele sunt destul de clare și simple: nu beau sucuri verzi ciudate sau alte lucruri de genul acesta. Întotdeauna am fost atentă la ceea ce mănânc, încă din adolescență. Nu am vrut niciodată să mănânc alimente procesate. Întotdeauna am verificat etichetele produselor alimentare.”

A făcut schimbări în stilul de viață

Recent, Elizabeth a renunțat la sandvișurile preambalate. „Am eliminat toate acestea de peste un an. Mănânc doar ceea ce aș numi foarte normal, cum ar fi pui la cuptor, piure de cartofi și câteva legume diferite. Nu este nimic sofisticat sau ciudat,” a explicat ea.

Activitate fizică o face la grădinărit

Când vine vorba de menținerea în formă, Elizabeth preferă grădinăritul în locul exercițiilor formale. „Nu merg la sală, dar sunt foarte activă. Nu stau prea mult pe loc,” a spus ea, adăugând: „Fac mult grădinări, iar asta înseamnă să te apleci și să ridici lucruri!”

Protecția pielii este foarte importantă pentru ea

Elizabeth a dezvăluit că pielea ei ce radiază frumusețe se datorează protecției solare riguroase. Deși postează frecvent fotografii de vacanță în bikini minusculi, insistă că stă la umbră în timpul celor mai fierbinți ore ale zilei. „Mă expun la soare doar înainte de ora 9 dimineața și după ora 6 seara, în rest, stau sub o umbrelă mare,” a scris ea într-o postare pe Instagram.

Alimentație corectă și exerciții fizice

Actrița subliniază importanța exercițiilor fizice și a unei alimentații nutritive.

„Îmi fac timp pentru exerciții și mănânc alimente nutritive,” a menționat ea. Evită mesele grele seara, dezvăluind cel mai bun sfat pentru dietă: „Mănâncă-ți mâncarea mai devreme în timpul zilei, astfel încât să ai mai mult timp să o digeri și corpul tău să se poată odihni în timpul somnului.”

Într-un interviu cu Harper's Bazaar, Elizabeth a discutat despre menținerea siluetei sale incredibile și despre faptul că încă poate să poarte celebra rochie cu ace de siguranță. „Nu fac exerciții, dar sunt foarte activă. Dar doar pentru că încă îmi vine nu înseamnă că aș purta-o azi, nu ar fi potrivit!” a spus ea.

Elizabeth Hurley în rochia versace care a devenit iconică. 

O plimbare de jumătate de oră face parte din rutina ei zilnică, dar încorporează și exerciții de bază, cum ar fi Pilates și yoga, pentru tonifierea mușchilor.

„Cred că este important să rămâi flexibil și să ai femitate musculară,” a spus ea într-un interviu pentru E! News. „Nu merg la sală, dar nici nu stau pe canapea.”

Face terapie prin mișcare

Pe lângă menținerea unei vieți active Elizabeth se bucură de mișcare și pentru bunăstare. Vedeta a împărtășit un videoclip în care participă la terapia Watsu, pe care a descris-o drept „una dintre cele mai bune forme de a face întinderi pe care le-am experimentat vreodată.”

Terapia Watsu este o hidroterapie pasivă, de obicei realizată în apă, care combină elemente de întindere pentru a permite mobilitatea articulațiilor.

Acesta este secretul simplu al lui Elizabeth Hurley pentru a rămâne în formă și sănătoasă la vârsta de 59 de ani: evitarea alimentelor procesate, menținerea unei alimentații simple și nutritive, și un stil de viață activ, chiar și fără efort susținut la sala de sport.

Sursa: Yahoo Lifestyle

Mai multe