Turist muşcat de un şarpe la toaletă. Unde s-a întâmplat

27 iulie 2023   Ce te doare

Este un coşmar să fii muşcat de un şarpe în timp ce te afli la toaletă, însă acest lucru este posibil.

Victima a fost un olandez de 47 de ani, care şi-a petrecut vacanţa în Africa de Sud. La scurt timp după ce s-a aşezat pe capacul de WC, bărbatul a simţit o arsură teribilă în zona organului genital. Un şarpe aflat în toaletă tocmai îl muşcase. Este vorba despre un şarpe veninos, Naja annulifera, prezent în Africa de Sud şi în zonele învecinate, informează futura-sciences.com.

Şarpele Naja annulifera. Foto: Shutterstock

Pentru că se afla la o distanţă 350 de kilometri de primul centru de specialitate unde i se putea acorda ajutor, bărbatul a trebuit să aștepte aproape trei ore până să vină un elicopter medical. În aceste ore care păreau interminabile, bărbatul s-a confruntat cu senzația de arsură, care devenea insuportabilă, timp în care o durere surdă începea să i se ridice spre piept. De asemenea, victima a vărsat de mai multe ori.

O mușcătură periculoasă

După ce a ajuns în camera de urgență a unui spital din Africa de Sud, medicii i-au administrat opt doze de antivenin pentru a opri răspândirea substanței toxice în corp. Mușcătura şarpelui i-a provocat daune semnificative la nivelul organelor genitale: penisul și scrotul pur și simplu i-au fost mutilate. Pentru a preveni agravarea necrozei, medicii sud-africani i-au îndepărtat o bucată mare de piele de la nivelul sexului pacientului. La nouă zile după incident, bărbatul a ajuns în Olanda în stare stabilă, dar cu sechele serioase: penisul îi era complet nefuncţional.

Din fericire pentru el, situaţia a fost remediată de medicii urologi de la o clinică din Zwolle. După un an, timp în care a fost supus unor intervenţii speciale, penisul pacientului și-a recăpătat toate funcțiile şi nu i-a mai rămas decât o simplă cicatrice.

 Medicii olandezi au scris în concluzia acestui studiu de caz, publicat în Urology Case Reports în 2021: „Sfatul nostru? Întotdeauna trageţi apa înainte de a vă așeza pe toaletă în țările cunoscute că adăpostesc șerpi!»

Mai multe