Cum tratezi naturist bronşita. Leacuri pe care e bine să le cunoşti

16 februarie 2023   Remedii naturiste

Dacă ai fost diagnosticat cu bronșită, remediile naturiste te pot ajuta să ameliorezi simptomele acestei afecțiuni. Tuse persistentă? Dureri în gât? Nas înfundat? Iată cum scapi de astfel de manifestări!

Bronșita este o afecțiune care apare când se inflamează bronhiile și bronhiolele (canale mici prin care circulă aerul de la trahee la plămân). Factori de risc pentru apariția bronșitei sunt: alergiile, expunerea la mediile toxice și la factori iritanți (precum poluarea), un sistem imunitar slăbit, fumatul și expunerea la fumul de țigară. Printre simptomele frecvente ale bronșitei se numără: tusea persistentă cu producție de mucus, durere în piept, oboseală, nas și sinusuri blocate, febră și/sau frisoane. Manifestările pot dura de la câteva zile și până la câteva săptămâni, iar remediile naturiste pot oferi alinare în perioada de recuperare. Reține că următoarele leacuri nu înlocuiesc tratamentul oferit de medic, ci îl completează!

Ghimbirul alină tusea  

Dacă te confrunți cu tuse persistentă, ghimbirul te poate ajuta, deoarece proprietățile sale antiinflamatoare reduc inflamația. Acest ingredient poate fi adăugat în ceai, consumat crud, adăugat în preparatele culinare sau administrat sub formă de capsule, conform instrucțiunilor. Cel mai eficient este ghimbirul natural. Consumul de ghimbir nu se recomandă femeilor însărcinate, celor care alăptează, persoanelor cu diabet, celor cu probleme de inimă sau celor cu boli hematologice.

Vezi şi: Iată în ce cazuri tusea arată o problemă mai gravă!

Gargara este benefică în durerile în gât

Dacă te confrunți cu dureri în gât, îţi poate fi utilă gargara cu apă sărată! Apa caldă hidratează și calmează gâtul, în timp ce sarea neutralizează acizii și dezinfectează căile respiratorii. Cum se face? Adaugă 1/2 de linguriță de sare de mare la 1 ceașcă cu apă călduță. Amestecă bine, cu lingura, până când sarea se dizolvă complet. Ține în gură o cantitate mare de apă și fă gargara 30 de secunde. Dacă vrei să îmbunătățești gustul apei, poți să adaugi miere sau lămâie.

Mierea te ajută să dormi

Oboseala este unul dintre simptomele bronșitei, iar pentru a te odihni corespunzător, este bine să consumi înainte de culcare un ceai călduț (nu fierbinte!) îndulcit cu o linguriță de miere. Acest produs al stupului ajută la eliberarea triptofanului, un aminoacid care are efect de calmare asupra organismului, cu acțiune ușor sedativă, ce îmbunătățește somnul. Asigură-te că băutura pe care o vei consuma seara nu conține cofeină! Poți opta pentru ceai de lămâie, ceai de eucalipt sau ceai de tei, care ajută la ameliorarea simptomelor bronșitei. Reține că mierea nu se administrează copiilor sub vârsta de 1 an.

Vezi şi: Simptomul care apare la peste jumătate din cazurile de cancer pulmonar, în afară de tuse

Inhalațiile eliberează căile respiratorii

Vei putea să respiri mai bine dacă vei face inhalații, deoarece aburul facilitează eliminarea mucusului. Alege să pui în apa pentru inhalații și câteva picături de uleiuri esențiale, care ușurează respirația, precum: ulei de mentă, de eucalipt, de cuișoare, de cimbru, de rozmarin, de oregano, de busuioc sau ulei de anason. Dacă nu ești adeptul inhalațiilor, poți apela la aromaterapie. Pune 5 picături de ulei esențial într-un dispozitiv pentru aromaterapie și bucură-te de efectele sale timp de o jumătate de oră.

SFAT

Trebuie să mergi la medic dacă: respiri cu dificultate, ai febră peste 39° C, tușești și expectorezi cu sânge sau dacă „răceala” durează mai mult de 3 săptămâni.

Mai multe