Acestea sunt motivele pentru care unele femei pierd sarcina repetat
Există numeroase motive medicale pentru care o sarcină nu poate fi dusă la bun sfârşit. În acest caz, este important ca femeile care doresc să rămână însărcinate să îşi facă anumite controale medicale, care ajută la depistarea cauzelor.
Un avort spontan (natural) se poate produce înainte de cea de-a 20-a săptămână de sarcină. Cele mai multe dintre avorturile spontane (aproximativ 50%) se întâmplă din cauza anomaliilor cromozomiale care apar pe măsură ce embrionul se dezvoltă, fără ca partenerii să influențeze, în mod direct, acest aspect. De asemenea, obiceiurile nocive precum fumatul şi excesul de alcool, precum și starea de sănătate a gravidei influenţează sarcina.
Infecții
Anumite infecții bacteriene și virale pot determina avortul spontan. Printre acestea se numără vaginoza bacteriană, o infecție care provoacă disconfort la urinare, mâncărimi sau scurgeri, precum și infecția cu Chlamydia, care se transmite prin contactul sexual. Factori de risc sunt și rubeola și varicela.
Unele boli
Dacă nu sunt tratate, anumite probleme medicale pot pune sănătatea fătului în pericol, și anume: diabet, hipertensiune arterială, boala lupus, sindromul ovarului polichistic, hipertiroidism și hipotiroidism, afecțiuni renale și infecții urinare.
Sindromul antifosfolipidic este una dintre bolile care pot duce la apariţia avorturilor repetate. Această afecţiune apare când sistemul imunitare creează eronat anticorpi care atacă greşit celulele corpului şi produc un risc crescut ca sângele să se coaguleze anormal.
Vârsta înaintată
Riscul de a trece printr-un avort spontan crește odată cu vârsta. Studiile spun că pentru femeile cu vârste cuprinse între 20 - 24 de ani, riscul este de 8,9%, în timp ce pentru femeile de 45 de ani, de 74,7%. Acest lucru se explică prin scăderea numărului și calitatăţii ovulelor pe măsură ce femeile înaintează în vârstă.
Toxiinfecțiile alimentare
Consumul de alimente contaminate cu diverse microorganisme poate crește riscul de avort spontan. Salmoneloza și listerioza sunt două afecțiuni care se pot transmite prin consumul de lapte și cărnuri crude sau mai puțin gătite, precum și prin consumul de alimente care nu sunt spălate bine.