De multe ori nu dăm importanţă faptului că trebuie să avem o dietă zilnică echilibrată. De aceea, sunt tot mai multe cazuri de femei care suferă de deficit de fier, dar şi de vitamina D.


„Este foarte important să se menţină un echilibru dietetic pentru femei, deoarece organismul trece prin multe modificări, nu numai în timpul sarcinii şi a menopauzei, dar, şi în fiecare lună în timpul ciclului”, a spus nutriţionistul Sandha Gugnani.

Aşadar, nutriţia trebuie să includă consumul de alimente bogate în substanţe nutritive, cum sunt cerealele integrale, lactatele, alimentele bogate în acizi graşi omega 3, pe care-i putem lua din peşte şi fructe de mare.

Iată ce alimente nu trebuie să lipsească din dieta zilnică:

Usturoiul

Este bogat în vitamina B6 şi C, magneziu şi seleniu. Ajută la reglarea tensiunii arteriale, reduce nivelul colesterolului, are proprietăţi antioxidante care previne dezvoltarea cancerului şi îmbătrânirea prematură a pielii. În plus, este benefic pentru sistemul osos şi împiedică dezvoltarea osteoporozei.

Citeşte mai mult AICI