„Zâmbeşte pentru viitor” - webinare gratuite pentru părinţi

1 shutterstock 208813468 jpg jpeg

Copiii merită zâmbete sănătoase, fără carii. De aceea, Colgate România, împreună cu Societatea Naţională de Cruce Roşie din România şi Asociaţia Naţională de Stomatologie Pediatrică din România lansează campania „Zâmbeşte pentru viitor”. În cadrul campaniei, părinţii sunt invitaţi să participe la cinci webinare gratuite, susţinute de medici stomatologi pediatri şi ortodonţi, pentru a descoperi informaţii actuale despre sănătatea orală a copiilor.

Temele celor cinci webinare sunt:

29 septembrie 2020: Copilul tău merită un zâmbet sănătos!

13 octombrie 2020: Igiena orală acasă,alături de cel mic

27 octombrie 2020: Prevenirea afecţiunilor dentare în cabinetul stomatologic

10 noiembrie 2020: Igiena orală a copiilor cu aparate ortodontice

24 noiembrie 2020: Medicul stomatolog este prietenul copilului tău!

Înscrierea se poate face pe website-ul

. Fiecare webinar durează 30 de minute şi toate întrebările de la părinţi vor primi răspunsuri de la medicul stomatolog fie în timpul webinarului, live, fie ulterior, pe pagina programului.

Campania „Zâmbeşte pentru viitor” face parte din Programul Şcolar Colgate. 

„De 27 de ani, Programul Şcolar Colgate a ajuns la peste 6 milioane de copii români cu lecţii de educaţie pentru sănătate şi produse de igienă orală. În acest an, în ciuda dificultăţilor de a interacţiona cu elevii din clasele 0-IV şi cu familiile acestora, am decis să continuăm Programul Şcolar Colgate, adăugând o componentă nouă, actuală. În această toamnă, îi implicăm pe părinţi în păstrarea sănătăţii întregii cavităţi orale a copiilor, organizând cinci webinare pe website-ul www.programscolarcolgate.ro.  Cursurile sunt susţinute de medici stomatologi care şi-au dedicat viaţa tratării problemelor dentare ale copiilor, ajutându-i pe aceştia să îşi recapete zâmbetul sănătos şi fericit. Suntem bucuroşi să împărtăşim părinţilor din cunoştinţele şi produsele noastre, pentru a oferi copiilor români o bună sănătate orală şi a le asigura mai multe şanse de reuşită în viitor. De aceea, îi invităm pe părinţi să se înscrie la webinare şi să zâmbească pentru viitor”, a declarat Giuseppe Omar Laruccia, Director General Colgate-Palmolive România.

200.000 de copii din 14 judeţe învaţă anul acesta să aibă grijă de sănătatea dinţilor 

Programul Şcolar Colgate ajunge, în perioada septembrie-noiembie, în clasele a 200.000 de copii din 13 judeţe: Arad, Bucureşti (sectoarele 1, 2, 3 şi 5), Constanţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Maramureş, Mehedinţi, Olt, Prahova, Satu Mare şi Tulcea. Cei mici învaţă de la voluntarii Crucii Roşii Române cum să aibă grijă de dinţi, cum să prevină afecţiunile dentare, deci cum să aibă un zâmbet sănătos: 

-

periajul dinţilor de cel puţin două ori pe zi timp de două minute,

-

schimbarea periuţei de dinţi la fiecare trei luni, 

-

vizite periodice, de două ori pe an, la medicul dentist,

-

adoptarea unui stil de viaţă echilibrat.

Lecţiile sunt interactive şi distractive,informaţiile sunt adaptate vârstei copiilor şi sunt transmise prin cântecele, jocuri şi prin filmul educaţional de animaţie „Doctorul Măseluţă şi supereroii dinţilor sănătoşi”. La finalul fiecărei lecţii, copiii şi părinţii primesc din partea Colgate România produse pentru igiena lor dentară, un pliant cu sfaturi, precum şi un calendarîn care să noteze zilnic faptul că echipa părinte-copil s-a spălat pe dinţi.