Vreţi să concepeţi un copil? Iată de ce trebuie să ţii cont!

1 2 jpg jpeg

Bine de ştiut este că riscul este valabil chiar dacă băutura este consumată de viitoarea mamă sau de partenerul de viaţă.

De asemenea, riscul este ridicat şi dacă gravidele obişnuiesc să consume cafea în primele şapte săptămâni de sarcină, atenţionează oamenii de ştiinţă de la institutul Naţional de Sănătate din SUA.

De aceea, specialiştii recomandă cuplurilor care doresc să conceapă un copil să reducă pe cât posibil consumul de coferină în perioada când doresc să conceapă un copil.

În cadrul cercetării, specialiştii au analizat legătura dintre consumul de cafea, perioada de concepere şi riscul de apariţie a avortului spontan în cazul a 501 cupluri din mai multe state ale SUA, în perioada 2005-2009.

Mai mult, cercetătorii au verificat şi factorii ce ţin de stilul de viaţă, cum ar fi fumatul, consumul de cofeină, dar şi administrarea de multivitamine.

Astfel, ei au ajuns la concluzia că un consum ridicat de cafea, mai ales înn prioada de concepere, poate fi asociat cu riscul de avort spontan.

„Studiului nostru poate să ofere informaţii importante pentru cuplurile care doresc să conceapă un copil şi să evite riscul de apariţie a unui avort spontan. Ideal este ca ambii parteneri să reducă consumul de cafea în perioada de dinainte de concepere“, a precizat Germaine Buck Louis, cercetător la Institutul Naţional de Sănătate din SUA.