Vrei să te renunţi la băuturile cu cafeină? Uite ce greşeli te storc de energie!

1 2 jpg jpeg

Nu faci mişcare

Sportul ajută corpul să producă endorfine, numite şi hormonii fericirii. În lipsa mişcării, vei scăpa cu greu de durerile de cap, o problemă care apare frecvent la cei care renunţă brusc la cafea. De 2-3 ori de săptămână, aleargă, mergi pe jos, fă gimnastică! Renunţi la cafeină într-o perioadă stresantă

Pentru a scăpa de dependenţa de băuturi carbogazoase cu cafeină sau de cafea aşteaptă să depăşeşti perioada în care eşti stresat. Cel mai bine ar fi să se întâmple într-o săptămână de concediu sau în weekend, când eşti mai calm şi scapi de rutina de la locul de muncă. Te vei putea odihni mai bine şi vei fi mai puţin irascibil.

Evită dulciurile, pentru că te fac să-ţi pierzi energia. Vei simţi nevoia să înlocuieşti băuturile cu cafeină cu ceva dulce, dar aceasta este o soluţie pentru a te pune în mişcare. În schimb, proteinele îţi dau un plus de energie de-a lungul zilei, în timp ce alimentele care conţin carbohidraţi te fac somnolent. Alege preparate din carne şi legume la prânz sau la cină!

Mai mult de o ceaşcă de cafea pe zi te poate aduce în situaţia că devii dependent. Începe prin a înlocui una din ele cu ceai verde sau suc de fructe preparat de tine şi consumat imediat.

În locul cafelei, alege o băutură cu lapte. Amestecă laptele cu cacao sau praf de roşcove. Mai poţi încerca să înlocuieşti cafeaua cu cicoare sau cu orz solubil.

Te-ar mai putea interesa: Câtă cafea e bine să bem?

Dacă ajungi să revii la un număr mai mare de cafele pe zi, îţi va fi greu să renunţi la ele. O cafea pe zi este de ajuns pentru a-ţi stimula digestia şi pentru a avea îndeajuns de multă energie pentru prima parte a zilei.