Vrei să slăbeşti? Iată ce trebuie să faci!

1 2 jpg jpeg

Mai exact, specialiştii ne sfătuiesc să oprim orice sursă de zgomot, indiferent că este vorba de muzică sau de televizor, în timp ce mâncăm. Astfel, putem să auzim mai bine sunetul pe care îl producem în timp ce mestecăm, iar acest lucru ne ajută să mâncăm mai puţin.

În schimb, atunci când auzim alte zgomote puternice ne este distrasă atenţia, iar cantitatea de alimente pe care o consumăm poate ajunge să fie chiar una mai mare decât avem nevoie.

În cadrul studiului, realizat de oamenii de ştinţă de la Universitatea „Brigham Young“ din Utah, SUA, s-a analizat cantitatea de alimente pe care au consumat-o participanţii în timp ce ascultau diverse zgomote din jur, dar şi pe cea când mâncau în linişte.

Rezultatele obţinute în urma verificărilor au arătat că în cel de-al doilea caz, voluntarii la studiu au consumat mai puţine alimente, ceea ce pe termen lung poate ajuta la pierderea în greutate.

Atunci când se auzeau zgomote participanţii au consumat patru covrigi, iar când era linişte doar doi covrigi şi jumătate.

„Este dovedit faptul că persoana obişnuieşte să mănânce mai puţin când e mai linişte şi poate auzi sunetele pe care le face în timp ce mestecă alimentele“, a afirmat Ryan Elder, asistent universitar în cadrul Universităţii „Brigham Young“ din Utah.

Rezultatele cercetării au fost publicate în Jurnalul Medical „Food Quality and Preference“.