Vrei să fii o supermamă? Află de la Jessica Alba cum!

1 2 jpg jpeg

Jessica Alba a spus într-un interviu acordat Mariei Salas, de la Terra TV, că pentru a juca bine rolul de supermamă trebuie să continui activitatea profesională, mai ales dacă ceea ce făceai înainte să devii mamă te motiva şi-ţi dădea încredere în tine.

Un job part time este ideal pentru proaspetele mămici, care au nevoie de timp pentru a se acomoda cu noile responsabilităţi pe care le presupune rolul de mamă. „Cred că punerea în balanţă a activităţii profesionale cu familia este o provocare prin care trec cele mai multe dintre femeile care vor să fie cele mai bune mame. Este o problemă dificil de rezolvat. Pentru mine, familia joacă un rol prioritar. Dar, în acelaşi timp, mă bucur de ceea ce fac şi că jobul meu îmi permite să petrec ceva timp cu fetele mele şi să călătoresc“, a declarat Jessica Alba.

În concluzie, secretul unei supermame constă în satisfacţia întâlnită la serviciu, care îi da femeii motivaţie şi încredere în sine atunci când duce la îndeplinire sarcini dificile, şi în sentimentul de împlinire ca mamă şi soţie.

Un raport publicat de Asociaţia Americană de Psihologie are şi dovezi clare legate de cum pot fi împăcate viaţa de familie şi serviciul.

Mamele care lucrează, dar în acelaşi timp au grijă şi de familie, au o dispoziţie mai bună şi sunt evident mai sănătoase.

În plus, sunt mai ferite de depresie decât cele care sunt casnice.

După ce au analizat datele studiilor efectuate începând cu anul 1991, cercetătorii de la Universitatea Greensboro, din Nordul Carolinei (SUA), au ajuns la concluzia că mamele care au un job cu program redus se bucură de o stare generală mai bună şi au mai puţine riscuri să sufere de depresie.