Vrei memorie bună? Află ce trebuie să bei!

1 2 jpg jpeg

Nu este primul studiu care sugerează asemenea efecte asupra corpului, arborele de cacao fiind asociat în numeroase cercetări cu beneficii pentru sănătate.

Recent, specialiştii americani au efectuat un studiu la care au participat 60 de persoane, cu vârsta medie de 73 de ani, care nu au prezentat simptome de demenţă.

În cadrul experiementului, voluntarii au băut câte două ceşti de cacao pe zi şi s-au bucurat de o îmbunătăţire a fluxului de sânge din creier, în special cei cu predispoziţie pentru această problemă de sănătate.

În jurnalul „Neurologie“, oamenii de ştiinţă au raportat că participanţii la care s-au observat efecte pozitive în urma consumului de cacao au răspuns mai bine la testele de memorie, din cadrul cercetărilor.

Se presupune că beneficiile pentru sănătate ale băuturii din cacao provin de pe urma flavonelor din conţinut. Flavonele sunt antioxidanţi care favorizează reducerea depunerii de grăsime pe pereţii vaselor de sânge.

„Încă învăţăm lucruri noi despre fluxul de sânge din creier şi efectele sale asupra capacităţii de gândire şi memorare“, a declarat autorul studiului, doctorul Farzaneh Sorond, neurolog la Şcoala Medicală Harvard, SUA.

Specialistul a precizat că în diferite zone ale creierului este nevoie de mai multă energie pentru a fi finalizate sarcinile, prin urmare este nevoie de un flux de sânge mai mare.

Această relaţie, numită cuplare neurovasculară, poate juca un rol important în abordarea unor boli, cum este Alzheimerul.