Vrei ca părul tău să fie strălucitor şi sănătos şi în timpul verii? Iată cum să-l protejezi de razele soarelui!

1 cum sa iti protejezi parul vara jpg jpeg

Vara, razele soarelui îţi pot afecta puternic tenul, de aceea este necesar să foloseşti creme cu protecţie solară. În plus, nu doar tenul are de suferit în această perioadă a anului, ci şi părul.

Poţi avea firul de păr sănătos şi puternic în timpul anului, dar, odată cu sosirea verii, acesta îşi poate pierde volumul şi vitalitatea. Razele ultraviolete, umiditatea crescută, transpiraţia, praful, apa sărată şi clorul din piscine sunt printre cauzele deteriorării părului. În asemenea condiţii, pot apărea mătreaţa şi vârfurile despicate şi poţi observa o cădere accentuată a podoabei capilare.

Pentru a nu te preocupa de toate aceste probleme, este esenţial să eviţi expunerea la soare, să foloseşti balsam şi masti pentru par şi să ai în vedere câteva măsuri simple pentru a-ţi proteja atât scalpul, cât şi firul de păr în perioada verii.

1. Evită să foloseşti multe produse cosmetice

Razele soarelui îţi usucă părul şi îl deteriorează. Drept urmare, este indicat să eviţi în această perioadă coloranţii şi produsele care îl pot avea afecta. Dacă vrei să faci o schimbare de look şi să-ţi vopseşti podoaba capilară, este recomandat să încerci asta cu o lună sau două înainte ca soarele să devină arzător.

2. Poartă pălării şi eşarfe

Un alt mod de a-ţi proteja părul de razele soarelui este să porţi eşarfe sau pălării. Astfel de accesorii împiedică decolorarea, îţi protejează scalpul şi astfel nu îţi vei mai face mari probleme din cauza deteriorării.

3. Evită şamponările dese

Deşi ai putea simţi nevoia de a-ţi spăla părul în fiecare zi, acest lucru îndepărtează uleiurile naturale de pe scalpul tău, motiv pentru care ai impresia că trebuie să îl speli mult mai des. Devine, aşadar, un cerc vicios. În schimb, poţi folosi cât mai mult şamponul uscat sau să clăteşti părul doar cu apă după o zi de plajă în care ai fost expusă mai mult la razele soarelui.

4. Încearcă să reduci contactul părului cu sursele de căldura

Pentru că părul are deja de suferit din cauza expunerii la razele ultraviolete, este recomandat ca, în timpul verii, să reduci cât mai mult contactul acestuia cu diferite surse de căldură. Placa de păr, ondulatorul sau uscătorul sunt câteva dintre produsele de îngrijire pe care ar fi bine să nu le foloseşti vara.

5. Foloseşte cască de protecţie pentru înot

Deşi vara este anotimpul tău preferat şi pentru că poţi înota în aer liber, aceasta este una dintre activităţile care contribuie la deteriorarea părului. Clorul din piscină îndepărtează uleiurile naturale de pe scalpul tău, astfel încât părul îşi pierde din protecţie. De asemenea, apa sărată extrage apa din corpul tău, iar podoaba capilară devine uscată. O soluţie pentru a stopa efectele negative ale înotului asupra părului tău este de a folosi o cască de protecţie.

6. Consumă cât mai multe lichide

Probabil că te-ai plictisit de câte ori ai auzit că trebuie să bei cel puţin doi litri de lichide pe zi, pentru o viaţă sănătoasă. Ei bine, acest sfat este esenţial să îl urmezi mai ales în timpul verii, pentru că organismul tău are nevoie de cât mai multe lichide pentru a nu se deshidrata. Nu doar că te vei simţi mai bine dacă eşti hidratată, dar vei observa că şi părul tău, la fel ca tenul, arată mai bine dacă consumi suficiente lichide pentru a face faţă căldurii apăsătoare.

Vara se poată părul natural. Alege această perioadă a anului pentru a-i da părului tău ocazia de a se relaxa. Evită, aşadar, să-l aranjezi folosind diverse aparate, adoptă culoarea ta naturală, foloseşte accesorii care să te protejeze de soare şi bucură-te din plin de vară fără să te preocupi de vitalitatea părului tău.

Foto: Shutterstock