Vinul roşu previne apariţia acestor afecţiuni

1 2 jpg jpeg

Vinul roşu este o băutură alcoolică care a făcut parte din sute de culturi timp de secole în întreaga lume. Este frecvent consumat în timpul sărbătorilor şi ocaziilor speciale. Cu toate acestea, mulţi oameni preferă să bea un pahar de vin roşu la masa de prânz sau la cină, în special în Europa de Sud.

În ultimul timp, vinul roşu a devenit foarte popular, nu numai pentru gustul său, ci şi pentru substanţele nutritive pe care le conţine şi care sunt benefice pentru sănătate. Află de ce este recomandat să se bea zilnic un pahar de vin roşu:

Previne obezitatea

Datorită antioxidanţilor pe care-i conţine, vinul roşi are capacitatea de a activa ao anumită genă care împiedică formarea de noi celule grase. Iar antioxidanţii, împreună cu efectul detoxificant, reduc riscul de obezitate şi favorizează pierderea în greutate.

Elimină bacteriile din gură

Dacă bei un pahar mic cu vin roşu zilnic, previi problemele dinţilor şi gingiilor. Datirită proprietăţilor antimicrobiene, bacteriile sunt eliminate din gură, prevenind astfel respiraţia urât mirositoare şi infecţiile.

Citeşte mai multe pe această temă AICI