Vino la Sun Help - curs gratuit de pregătire în caz de cutremur!

1 sun help1 jpg jpeg

Dacă România ar fi lovită de un cutremur mare, mulţi dintre noi am fi prinşi nepregătiţi. Pentru că un asemenea dezastru nu este previzibil, este momentul să înveţi câteva reguli esenţiale care îţi pot salva viaţa ţie şi celor apropiaţi. Reprezentanţii ARCEN şi Re:Rise vor susţine pe 29 februarie la Sun Plaza un curs gratuit de pregătire în caz de seism.

În repetate rânduri, oficialii au spus că România nu este pregătită pentru un cutremur asemănător celui din 4 martie 1977, care a avut magnitudinea de 7,2 pe scara Richter, mai ales din cauza numărului mare de clădiri cu risc seismic. Doar în Bucureşti sunt peste 2200 de imobile vulnerabile la cutremur, potrivit calculelor Re:Rise privind rezistenţa clădirilor. De aceea, acum ai ocazia să înveţi de la specialişti cum să reacţionezi în cazul unui cutremur.

Cursul gratuit oferit de Sun Plaza cuprinde sfaturi concrete despre cum să te pregăteşti pentru un cutremur major şi cum să îţi pui la punct propriul plan de urgenţă. De asemenea, vei învăţa ce să faci în timpul seismului, care sunt primii paşi post-cutremur, dar şi ce conţine kit-ul de supravieţuire. În plus, vei afla cum poţi beneficia gratuit de expertiza tehnică a imobilului în care locuieşti şi în ce condiţii pot fi consolidate clădirile cu risc seismic prin programele finanţate de stat.

Sun Help este platforma care aduce clienţilor o serie de workshop-uri gratuite,

gândite să vină în ajutorul comunităţii, pe teme diverse, utile, necesare în viaţa de zi cu zi, fără taxă de participare. Prima ediţie a adus în atenţia vizitatorilor Centrului Comercial cursuri despre acordarea primului ajutor la nou-născuţi,cea de-a doua ediţie fiind dedicată educaţiei în caz de cutremur.”, spune reprezentantul Sun Plaza.

Cursul de pregătire în caz de cutremur are loc pe 29 februarie în Sun Plaza, la etajul 1, zona centrală. Evenimentul cuprinde trei serii, a câte două ore fiecare: 10.00-12.00, 13.00-15.00, 16.00-18.00. Pentru fiecare serie sunt disponibile câte 65 de locuri. Fiecare curs va avea o parte teroretică şi una practică, iar, la final, cursanţii vor primi câte o diplomă de participare.

Intrarea este gratuită, dar trebuie să te înscrii completând formularul de aici: https://www.sun-plaza.ro/sunhelp.Dacă te înscrii la curs, te rugăm să ajungi cu 10-15 minute înainte de ora începerii, pentru a te putea înregistra.

Mai multe detalii pe Facebook şi pe website.